Bekijk volle/desktop versie : Barcelona bindt begeerd toptalent tot 2015 met peperdure afkoopsom



17-10-2011, 14:48
Aan de talenten van Barcelona wordt door vele clubs getrokken. De afgelopen weken dook ook de naam van Andreu Fontàs geregeld op in de Spaanse media; zowel Málaga als Real Betis werd genoemd als kanshebber op de handtekening van de 21-jarige verdediger. Barcelona heeft echter snel gehandeld en maakt maandag bekend dat Fontàs' contract is opengebroken en verlengd.

Fontàs' oorspronkelijke contract liep tot de zomer van 2013, maar nu ligt de achterhoedespeler twee jaar langer vast bij Barcelona. De tweevoudig Spaans jeugdinternational debuteerde twee seizoenen geleden in het eerste elftal; in de eerste speelronde gunde Josep Guardiola hem toen wat minuten als invaller tegen Sporting Gijón. Nadien kwam Fontàs aan bod in diverse bekerwedstrijden en vorig seizoen mocht de verdediger zelfs vijf keer in de basis beginnen in de competitie.

Barcelona heeft Fontàs nu dus tot de zomer van 2015 gecontracteerd; in zijn nieuwe overeenkomst is de afkoopsom verhoogd van dertig tot zeventig miljoen euro. Dat moet clubs met belangstelling afschrikken om toenadering te zoeken tot de club of Fontàs zelf. Mocht er toch een club zijn die voor vol hem wil gaan, dan moet Barcelona vanaf een bod van zeventig miljoen euro officieel aan het onderhandelen slaan.