Bekijk volle/desktop versie : Geen staat voor Palestijnen ...?



01-11-2004, 18:21
Ach, waarom ook? De Palestijnen zijn veel beter af als zij door Israel beschermd worden en mee kunnen werken aan en profiteren van de mogelijkheden van dat land.

Met behoud van geloof natuurlijk, als dat hier kan, kan dat ook in Israel. En dat moet ook want dat probleem van kerken en moskeeen boven op elkaar gebouwd, daar krijgt Kofi Annan slapeloze nachten van.

Kijk naar Europa. Zitten mensen hier nog te zeuren over een eigen land? Nee, in Europa willen we samenwerken en heel veel landen willen daar maar graag aan meewerken. Zie Turkije. Wil dat land bij een eventueel Palestina horen? Nee.

Scottie, twee in een.

Regering Israel ziet niets in twee-statenoplossing

Volgens Dov Weisglass, de kabinetschef van de Israelische premier Sharon, is de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat in de Gazastrook en op de bezette Westelijke Jordaanoever van de baan. De eenzijdige terugtrekking van Israel uit de Gazastrook betekent feitelijk de bevriezing van de vredesproces.

In een interview met de Israelische krant Haaretz zegt Weisglass, hoogste adviseur van de premier en diens liaison met het Witte Huis, dat met het afscheidingsplan het hele pakket dat de Palestijnse staat genoemd wordt met alles wat daarbij komt kijken, definitief van de Israelische agenda is verwijderd."

Het is voor het eerst dat een Israelische topfunctionaris hardop zegt wat de Palestijnse Nationale Autoriteit al geruime tijd denkt: de twee-statenoplossing voor het decennia oude conflict tussen Palestijnen en Israeli's is, wat Israel betreft, geen oplossing meer.

Aangenomen wordt dat Weisglass in Ha'aretz de denkbeelden van Sharon vertolkt. Eerder dit jaar heeft Sharon zelf gezegd dat hij de 21 joodse nederzettingen in de Gazastrook zal ontruimen en dat het daarna "heel lang zal duren voordat Israel opnieuw iets zal doen". Niet alleen omdat er volgens Israel geen daadkrachtige Palestijnse gesprekspartner meer is, maar ook omdat Israel de meeste nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet wil opgeven.

Sharon heeft nooit een geheim gemaakt van zijn reserves tegen de zogeheten 'Routekaart naar de vrede', een stappenplan voor de oprichting van een Palestijnse staat in 2005. De uitspraken van Weisglass gaan lijnrecht in tegen het officiele beleid van de Verenigde Staten en van de Europese Unie.

Tijdens het bezoek eerder dit jaar van Sharon aan de VS zei president Bush dat volgens hem de realiteit gebiedt te erkennen dat Israel de grote, verstedelijkte nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet zal opgeven. Ook zei hij dat de Palestijnse leider Arafat moet verdwijnen en dat de Palestijnse Autoriteit Hamas en Islamitische Jihad moet ontmantelen. Deze en andere afspraken tussen Sharon en Bush werden later vastgelegd in een briefwisseling tussen de regeringsleiders en goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. Deze briefwisseling wordt door Sharon (en Weisglass) uitgelegd op een wijze die de kabinetschef nu onder woorden heeft gebracht.

De uitspraken van Weisglass werden vanochtend breed uitgemeten in de Palestijnse audiovisuele media in de Gazastrook, waarvan het noordelijk deel sinds vorige week is herbezet door het Israelische leger. Het Palestijnse dodental is inmiddels opgelopen tot bijna tachtig. Volgens schattingen zijn er veertig militanten en 39 burgers, onder wie vijftien kinderen, omgekomen.
[/size]

Bron: http://www.nrc.nl, 6 oktober 2004

01-11-2004, 18:32



Citaat door Scottie:


Sharon heeft nooit een geheim gemaakt van zijn reserves tegen de zogeheten 'Routekaart naar de vrede', een stappenplan voor de oprichting van een Palestijnse staat in 2005. De uitspraken van Weisglass gaan lijnrecht in tegen het officiele beleid van de Verenigde Staten en van de Europese Unie.

Tijdens het bezoek eerder dit jaar van Sharon aan de VS zei president Bush dat volgens hem de realiteit gebiedt te erkennen dat Israel de grote, verstedelijkte nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever niet zal opgeven. Ook zei hij dat de Palestijnse leider Arafat moet verdwijnen en dat de Palestijnse Autoriteit Hamas en Islamitische Jihad moet ontmantelen. Deze en andere afspraken tussen Sharon en Bush werden later vastgelegd in een briefwisseling tussen de regeringsleiders en goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.

1.

Alle vooroordelen die tegen de Israelische regering bestaan worden hier bevestigd (we beloven de Palestijnen een hand, maar aan het eind krijgen ze een kwart vinger).

2.

Die nederzettingen zijn volgens alle geschreven en ongeschreven volkenrechtelijke afspraken illegaal.


3.

Het is weer duidelijk dat de Joodse lobby in Amerika een van de machtigste is naast de wapen en Christian diehards-lobby.

01-11-2004, 18:34
Hamas en Islamitische Jihad zullen blij zijn met dit nieuws want zij willen ook niet twee-statenoplossing.
wat zij willen is dat Israel van de kaart geveegd wordt en Palestina zal in de plaats komen..

Er zal nooit een oplossing komen voor dit conflict totdat USA er niet meer mee bemoeit

01-11-2004, 18:54

Citaat door Mernis:
Hamas en Islamitische Jihad zullen blij zijn met dit nieuws want zij willen ook niet twee-statenoplossing.
wat zij willen is dat Israel van de kaart geveegd wordt en Palestina zal in de plaats komen..

Er zal nooit een oplossing komen voor dit conflict totdat USA er niet meer mee bemoeit
Ach, onnozele hals, de VS? Dacht je nu echt dat Europa zal toestaan dat mensen zonder plan Israel van de kaart vegen?

Jij, rare Mernis roept maar wat. Waar staat dat de Palestijnen van Israel af willen? Wie gaat die arme mensen dan helpen? En waarmee? Met honderduizend overtollige Koranboekje? Met oude en nare tanks? Met lege watervaten?

"Waarmee, waarmee, waarmee ...?"

Palestijnen hebben tot aan die oorlog redelijk goed met de Israeliers samengewerkt, waren buren, spreken elkaars taal. Kan Nederlands zonder Duitsland? Nee. Die Palestijnen, met of zonder Palestina kunnen en willen ook niet zonder Israel. Men eet de appels van de boom ook al staat die boom in de buurman zijn/haar tuin.

Praat jij nou maar voor jezelf en bewaar die poster van Arafat voor je zolderkamertje maar laat die Palestijnen voor zichzelf spreken. Jullie hulp is hetzelfde als een brand blussen met benzine.

Verder, als je Palestijns net zo slecht is als je Nederlands, dan verstaat en gelooft geen Palestijn je.

Scottie.

01-11-2004, 18:57


De PLO onder leiding van Arafat heeft in 1991 zijn deel van de resolutie uitgevoerd en ‘Israël’ als staat erkend. Dat was een zeer pijnlijke concessie en heel veel Palestijnen waren woedend omdat je hiermee landroof, etnische zuivering en meer dan een halve eeuw van onderdrukking zou belonen met de erkenning van de zionistische apartheidsstaat op EIGEN land. Ondanks alle weerstand heeft de PLO het toch doorgezet en de zionisten erkend. Dit bleek later een van zijn grootste fouten te zijn.

De VN, die in 1947 nog gedomineerd werden door ‘westerse landen’, had ZONDER instemming van de Arabische landen 55% van het mandaatgebied Palestina - met een meerderheid Arabische bevolking - toegewezen aan de zionisten. Deze zionisten hebben vervolgens in 1948 met behulp van Europa en Amerika hun macht tot 80% van Palestina uitgebreid. Door de zionisten te erkennen heeft de PLO berust in het verlies van het grootste deel van het oude moederland. Maar de zionisten weigerde om hun deel van de resolutie uit te voeren. Het wilde zijn bezetting niet opgeven, alleen maar verder “onderhandelen”

Deze zogenaamde onderhandelingen leidden na een hoop vertraging en getreuzel tot een voorstel van de zionisten dat door Arafat werd verworpen. In de visie van de zionisten, die door de media werd overgenomen, was dit voorstel 'hoogst genereus'. Maar het is simpel in te zien waarom het werd geweigerd. In de eerste plaats omdat de Palestijnen het onredelijk vonden om over het resterende stukje Palestijnse land te onderhandelen, nu ze al 80%! van hun oorspronkelijke gebied hadden afgestaan. Dit “hoogst genereuze” voorstel maakte de zaak voor de Palestijnen nog ongunstiger dan het al was.

Dit 'hoogst genereuze' voorstel omvatte slechts een derde deel van het totale bezette gebied, want heel Jeruzalem moest buiten de onderhandelingen blijven. De zionisten verklaarden namelijk dat ze Jeruzalem al definitief hadden geannexeerd en dat daar niet meer over viel te onderhandelen. Het resterende handjevol bezette gebied zou voor 90% teruggaan naar de Palestijnen.

Natuurlijk zouden de zionisten geen zionisten zijn wanneer ze niet nog een volledig nest van adders ergens onder het gras had liggen. En die addertjes kwamen inderdaad boven in het feit dat de gebieden die Barak wou behouden, te weten drie grote illegale nederzettingen die de hele West Bank met zware wapens konden bestrijken en via wegen (corridors) met ‘Israel’ waren verbonden.

Deze wegen (corridors) doorsneden het Palestijnse gebied, waardoor het uiteenviel in drie kleine partjes die tezamen nooit en te nimmer een levensvatbare Palestijnse staat meer opleverden. Dit wisten de zionisten trouwens maar al te goed. Bovendien bood het voorstel totaal geen enkele oplossing voor het grootste probleem, de terugkeer van de miljoenen ontheemde Palestijnse vluchtelingen. De zionisten wilden dus geen ruil voor land met vrede. Ze wilden vrede, plus een groot deel van het Palestijnse land, plus de controle over dat land.

Ondertussen gaat de kolonisering van Palestijns land verder en schieten illegale nederzettingen als paddestoelen uit de grond. Net als de bezetting zijn deze broeinesten van fanatieke zionisten strijdig met het internationaal geldend recht.

Al dit onrecht gaat gepaard met onnoemelijk veel misère en vernedering van de Palestijnse burgers. Elke illegale nederzetting ontstaat door brute toepassing van intimidatie en grootschalige terreur. Zware merkava tanks verschijnen zonder waarschuwing; huizen, dorpen en streken worden in een paar uur geheel ontvolkt. Huizen worden soms met inwoners en al omgebuldozerd. Mensen moeten vluchten, rennen met hun kinderen en lijfgoed. De zionistische kolonisten legden de dorpen in as en namen olijfgarden e.d. in beslag. Zij richten hun illegale kolonie in tot een zwaar bewapend fort waarvan de wapens gericht zijn op omringende dorpen of stadswijken. Ze manifesteerden zich (en nog steeds) als ware kankergezwellen in een lichaam.

De haat en wrok die deze zionisten onder de verdreven en vernederde Palestijnse bevolking opwekken, moet onbeschrijflijk groot zijn. Gaat Uitschotiie deze mensen maar eens vertellen dat zij toch echt hun wapens moeten neerleggen en verder moeten gaan onderhandelen met extremistische oorlogsmisdadiger zoals sharon, want dat is toch echt het ‘beste’ voor ze.

Mannen als Usamah ibn-Muhammad ibn-Ladin zijn noodzakelijk!

Orgo

01-11-2004, 18:59
Ach, het is duidelijk, de Kadet van Oro ligt niet in de prak als zijn intellect. Hij kan wel knippen en plakken, maar een fatsoenlijke vraag aan de Palestijnse ambassade in Den Haag stellen, noj, op die gedachte is hij nog niet gekomen.

Vraag die Palestijnen wat zij willen voordat jij en je moslimbroeders-in-gebreke doen als die mensen achterlijk en doofstom zijn.

Scottie.

01-11-2004, 19:30
Welk standpunt wou je precies duidelijk maken, Scottie.

01-11-2004, 19:36
als de palestijnen slim zijn moeten ze nu zeggen dat ze op willen gaan in israel en over n paar jaar maken zij een grotere bevolkingsdeel en kunnen zij aan de macht komen en vervolgens op hun beurt de joden lastig maken.

maar dit is illusie,helas moeten de dappere palestijnen verder vechten want praten helpt alleen in oost-timor,hongkong,of georgie.
in israel begrijpen ze alleen geweld want zij communiceren ook alleen met geweld,de westerse wereld moet zich doodschamen door elk jaar de holocaust te herdenken en tegelijkertijd sharon steunen en zijn extreem-rechtse regering.
israel is t enige land ter wereld waar extreemrechts meeregeert.
moeten we hier in nederland ons niet voor schamen???
elk jaar westerbork herdenken terwijl diezelfde overlevende slachtoffers nu extreem-rechts zijn in israel???

01-11-2004, 19:41

Citaat door Scottie:
Ach, onnozele hals, de VS? Dacht je nu echt dat Europa zal toestaan dat mensen zonder plan Israel van de kaart vegen?

Jij, rare Mernis roept maar wat. Waar staat dat de Palestijnen van Israel af willen? Wie gaat die arme mensen dan helpen? En waarmee? Met honderduizend overtollige Koranboekje? Met oude en nare tanks? Met lege watervaten?

"Waarmee, waarmee, waarmee ...?"

Palestijnen hebben tot aan die oorlog redelijk goed met de Israeliers samengewerkt, waren buren, spreken elkaars taal. Kan Nederlands zonder Duitsland? Nee. Die Palestijnen, met of zonder Palestina kunnen en willen ook niet zonder Israel. Men eet de appels van de boom ook al staat die boom in de buurman zijn/haar tuin.

Praat jij nou maar voor jezelf en bewaar die poster van Arafat voor je zolderkamertje maar laat die Palestijnen voor zichzelf spreken. Jullie hulp is hetzelfde als een brand blussen met benzine.

Verder, als je Palestijns net zo slecht is als je Nederlands, dan verstaat en gelooft geen Palestijn je.

Scottie.
Ik zet hier wat die Hamas en Jihad willen en niet wat ik wil...

poster van Arafat bestaat die dan



ben jij scoti een zionist enof een zionistenvriend?

01-11-2004, 20:00

Citaat door ItsJamal:
Welk standpunt wou je precies duidelijk maken, Scottie.
Ach, ik ben blij dat je het vraagt. Mijn standpunt is onduidelijk. Wat mij betreft krijgen de Palestijnen hun staat. Wat mij betreft gun ik ze ook een onderdak onder de relatief welvarende parasol van Israel. Als het maar met die mensen een beetje goed komt.

Palestijnen leven naast Israel. Niemand vindt dat een gelukkige samenkomst. Juist daarom moeten we ons inspannen dat dat goed lukt. dat samenleven. Ze deden het eerder en ze moeten het nu. Israel gaat niet weg en Palestijnen kunnen ook heel goed zonder staat. Het enige dat die "staat" heeft opgeleverd is tienduizenden doden en een zieke leider die multimiljonair is met een corrupte familie. Dat gun je niemand.

Als Friezen hier tweetalig kunnen zijn, koppig en met een eigen geloof onder Nederlands vlag, waarom zouden die uitgehongerde Palestijnen dat niet kunnen zijn?

Palestina is geen levensvatbaar idee en al helemaal geen staat. Wie gaat dat allemaal betalen? Saddam, bin Laden? De Marogemeenschap in Holland?

Allemaal ijdelheid.

Scottie, spiegel.

01-11-2004, 20:04

Citaat door Mernis:
Ik zet hier wat die Hamas en Jihad willen en niet wat ik wil...

poster van Arafat bestaat die dan



ben jij scoti een zionist enof een zionistenvriend?
Ach, maar Hamas wordt uit elkaar gespeeld. Door het leger van de buren en door zichzelf. Hun interne machtsstrijd is al jaren aan de gang. Jihad? Daar hebben Palestijnse mensen niets mee, die willen werk en eten.

Die twee terroristengroepen zijn uit op eigen belang en vertegenwoordigen alleen zichzelf. Sinds wanneer kun je in het Midden-Oosten op Hamas en Jihad stemmen?

Wiens vriend ik ben is voor jou een vraag en voor mij een antwoord. Ben jij een vriend van de Palestijnen? Ja? Nou, dan xxxxxxxde ik jou zo van mijn al verwoestte erf af. Kom terug met geld en goederen en hou je afgewerkte olie maar bij je.

Scottie, vers en fris.

01-11-2004, 20:58
waarom moeten de palestijnen zich ineens neerleggen bij de strijd????
terwijl de joden landjepik hebben gedaan???de joden moeten terug naar polen,tsjechie,en rusland waar ze vandaan komen niet de palestijnen.

03-11-2004, 15:05



Citaat door Homerus:
Het is duidelijk, Marokkanen weten beter wat Palestijnen willen dan die mensen zelf. Hoe is het eigenlijk met Arafat? Mag hij alweer uit bed?

Blijft toch onbegrijpelijk wat veel Marokkanen toch hebben met die Palestijnen. Weten Palestijnen eigenlijk wel hoeveel jullie van ze houden?

Persoonlijk denk ik dat het gewoon haat is. Jodenhaat. Als er in Palestina christelijke Eskimo's zouden wonen en als die net zo lelijk werden behandeld als de Palestijnen, dan waren al die Palestijnenknuffelaar nu Eskimominnaars...

Homerus.
Jij bent erg actiev he Scot, ik zag je bij maghreb.nl en hier weer met 2 nicks

04-11-2004, 18:48

Citaat door Homerus:
Het is duidelijk, Marokkanen weten beter wat Palestijnen willen dan die mensen zelf. Hoe is het eigenlijk met Arafat? Mag hij alweer uit bed?

Blijft toch onbegrijpelijk wat veel Marokkanen toch hebben met die Palestijnen. Weten Palestijnen eigenlijk wel hoeveel jullie van ze houden?

Persoonlijk denk ik dat het gewoon haat is. Jodenhaat. Als er in Palestina christelijke Eskimo's zouden wonen en als die net zo lelijk werden behandeld als de Palestijnen, dan waren al die Palestijnenknuffelaar nu Eskimominnaars...

Homerus.
ik weet niet of je het weet maar in palestina wonen er veel christenen dus ik weet niet waar die onzin vandaan komt...en overal wonen er joden zelfs in marokko en irak! dus spreek niet van Jodenhaat maar anti-zionisten...