Bekijk volle/desktop versie : Dodental Syrië al op ruim 2900



06-10-2011, 15:50
Het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties heeft zijn schatting van het aantal doden bij de onrust van de afgelopen zeven maanden in Syrië donderdag verhoogd naar meer dan 2900.

Dat zijn er ruim tweehonderd meer dan in het begin van september. Een woordvoerder van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten zegt dat het cijfer is gebaseerd op 'betrouwbare bronnen' binnen en buiten Syrië. De namen zijn allemaal bevestigd en onder de doden zijn ook leden van de veiligheidstroepen, zei hij. Het regime van president Bashar Assad treedt hard op tegen Syrische betogers die sinds half maart in navolging van soortgelijke bewegingen in andere Arabische landen demonstreren voor democratische hervormingen.

In sommige delen van het land hebben militairen geweigerd bevelen op te volgen om demonstranten neer te schieten. Activisten in Syrië maakten donderdag melding van gevechten tussen Syrische regeringstroepen en gedeserteerde militairen in dorpen aan de grens met Turkije. Daarbij zouden zeven doden zijn gevallen, onder wie vier soldaten.


(Novum)

06-10-2011, 15:56


Waarom geen 'hulp' voor Syrië? Libië wel.., zou het om de grondstoffen gaan? Neeh toch??

06-10-2011, 19:59

Citaat door alucard:
Waarom geen 'hulp' voor Syrië? Libië wel.., zou het om de grondstoffen gaan? Neeh toch??
Volg je het nieuws niet? China en Rusland veto-en een VN-resolutie, dat zijn net zulke dictaturen.

06-10-2011, 22:52
Het nieuws? 90% daarvan is bullshit