Bekijk volle/desktop versie : marokaanse brood recept! zoals bij de bakker!



26-09-2011, 11:30
salaam alaykum wa rahmatullah

hoe maken ze die marokaanse/turkse brood bij de bakkerij

niet de gewone marokaanse brood die kende ik al toen ik 9 jaar was hhh


wie heeft de recept!

wil ze uitproberen.


27-09-2011, 10:01


Marokkaans brood

ingrediënten:
voor 3 broden
3 tl gedroogde gist
375 ml lauw water
410 gr. bloem [van gewone of harde tarwe, liefst ongebleekt]
200 gr. volkorenmeel
125 ml lauwe melk
2 el polenta
1 el anijszaad, geroosterd sesamzaak, zwart sesamzaad of grof zout [om te bestrooien]

Los de gist op in 125 ml van het lauwe water. Zeef de bloem, het meel en 1 + 1/2 theelepel zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Giet hierin het gistmengsel, het restant water en de melk erin en roer er genoeg van het bloem/meelmengsel door om een dun beslag te vormen. Dek de kom af met een doek en laat het geheel 15 minuten staan tot er bellen ontstaan.

Roer de rest van het bloem/meelmengsel geleidelijk door het beslag. Meng alles dan met uw handen tot een zacht deeg en voeg indien nodig extra water toe. Kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad tot het deeg glad en elastisch is en het terugveert als u er op drukt. Kneed er wat extra bloem door als het deeg en enkele minuten kneden nog kleverig is.

Het deeg hoeft maar 1 keer te rijzen. Verdeel het in drie stukken en vorm van elk stuk een bal. Rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot cirkels met een doorsnede van 23 centimeter [of 26 centimeter voor plattere broden].

Zeef de polenta boven de bakplaten en leg de deegcirkels erop. Vorm ze indien nodig opnieuw. Bestrijk de bovenkanten licht met water en bestrooi ze met de zaadjes of het zout; druk alles iets aan. Dek de broden af met theedoeken en laat ze op een warme, tochvrije plaats 1 uur rijzen. Het brood is genoeg gerezen als er een kuiltje in het deeg achterblijft als u er licht op drukt.

Verwarm tijdens het rijzen de oven voor op 220°C (gasstand 7). Prik de broden vlak voor het bakken meermaals in met een vork. Bak de broden 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn en hol klinken als u tegen de onderkant klopt. Laat ze afkoelen op een rooster. Serveer de broden in punten en eet ze nog dezelfde dag. Restjes kunnen worden ingevroren.

30-09-2011, 14:36
polenta
wat betekent het wat ik ken het niet

30-09-2011, 15:09
Ik heb het recept. Het smaakt precies, zoals het brood van de marokkaanse bakker.

Aub:

http://www.speedyshare.com/files/30539392/Marokkaans_brood.doc

30-09-2011, 15:10


Mocht je iets niet snappen, dan mag je dat gerust vragen.

30-09-2011, 15:17

Citaat door chaimae27:
polenta
wat betekent het wat ik ken het niet
Maismeel..

30-09-2011, 15:18

Citaat door Mamsy:
Ik heb het recept. Het smaakt precies, zoals het brood van de marokkaanse bakker.

Aub:

http://www.speedyshare.com/files/30539392/Marokkaans_brood.doc

30-09-2011, 16:21

Citaat door Mamsy:
Mocht je iets niet snappen, dan mag je dat gerust vragen.
Ik kan het recept niet openen, zou je het naar mij toe kunnen sturen aub!
liefs,disha

26-12-2011, 12:40
kan iemand mij het recept pm'en? ik kan hem namelijk niet openen.. (of gewoon hier plaatsen voor andere leden)

26-12-2011, 14:34
ok maismeel

26-12-2011, 15:04
maismeel? en dan?

26-12-2011, 20:45
Salam,
ik krijg het ook niet open! Kun je ze plaatsen aub?