Bekijk volle/desktop versie : 'Kaddafi heeft Libië nog in handen'



14-09-2011, 16:29
De ex-leider is al een maand spoorloos maar zijn aanhangers houden stug vol.

Moussa Ibrahim, de woordvoerder van de verdreven president hield stug vol dat ze nog 'enorme gebieden in Libië in handen hebben'. De noordkust, het westen en het zuiden zijn nog van de Libische aanhangers van Kaddafi. De zegsman zegt dan ook dat Kaddafi vertrouwen heeft in de zaak en geeft de strijd dan ook niet op. Het leger van de kolonel is machtig en hij heeft duizenden vrijwilligers achter zich, aldus Ibrahim.

"We versterken ons en zullen elke Libische stad bevrijden, zelfs als we nog jarenlang van straat tot straat en van huis tot huis moeten vechten”, zei hij. Kaddafi is nog in Libië, stelt Ibrahim. Berichten die nog niet bevestigd zijn menen dat Kaddafi gevlucht is naar buurland Niger of verder.

Ibrahim wil ook niet zeggen waar hij zich bevindt. Hij is mogelijk in de belegerde woestijnstad Beni Walid, een van de laatste bolwerken van Kaddafi.


Bron: Telegraaf

14-09-2011, 16:39


Aan elk imperium komt een eind. En dit imperium staat te wankelen..

14-09-2011, 18:49
Volgens al arabiya heeft Qadaffi nog steeds 5,9 ton mosterdgas/gaz el gardl in geheime plaatsen. Ik hoop dat ie dat niet gebruikt op het laatst..