Citaat door Ribi9a:Sweet_sunrise heb jij gezonde recepten voor mij? XD
Ik heb wel een hoop recpten, alleen met hoeveelheden ben ik niet zo strak. Ik kook veel op gevoel.
Waar hou je van? Wat eet je graag?
Citaat door Rach_:ow oke pesto heb ik nog nooit zelf gemaakt dus missch wel een idee. dus olijfolie citroensap en basilicum en kruiden, thats it?
tomatensausje voor pasta maak ik zelf ook atryd vers, met of zonder dieet, is gewoon veeeel en veel lekkerder.. knoflook ui, peterselie en koriander, beetje olijolie, verse tomaatjes en dan groenten naar smaak
Voor pesto al genovese heb je verse basilicum, pijnboompitten, olijfolie, beetje citroensap, knofook en een Italiaanse kaas, pecorino of parmesaen nodig. Dit alles in een blender gooien en heel fijn malen. Zout en peper kun je toevoegen naar smaak, maar de kaas is vaak zout genoeg, dus doe ik er niks bij. Deze pestop gebruik ik als saus voor bijvoorbeeld het volgende pastagerecht:
Volkoren penne koken in water met een blokje groentenbouillon.
1 bakje verse champignon schoonmaken en in grove stukken snijden.
1 gerookte kipflet in grove stukken snijden.
Vervolgens klein scheutje olijfolie doen in een koekenpan en daarin de champignons bakken (niet te slap want dan verliezen ze sap, smaak en vitamine. De gerookte kipfilet is al enigzins gegaard en moet alleen meegebakken worden om op te warmen. Doe een beetje zout en peper hierbij.
Giet de volkoren penne af en doe deze in de koekenpan bij de champignons en de kipfilet. Goed roeren en giet er nu de pesto over. Goed mengen zodat alles onder de pesto zit.
Opdienen met rucola of pijnboompitten er over of serveer er en tomatensalade bij.
De zelfde pesto gebruik ik ook voor een ander volkoren pasta soort met gamba's of scampi's. Ik doe er dan gegrilde courgette en geroosterde rode paprika bij en hanteer verder de zelfde werkwijze.