Bekijk volle/desktop versie : Schalke wil nog niet verlengen met Huntelaar: 'Pas als hij constant wordt'



08-09-2011, 16:59
Klaas-Jan Huntelaar tekende vorig jaar zomer een contract voor drie seizoenen bij Schalke 04. Hij is inmiddels bezig aan zijn tweede jaar en heeft hierna dus nog één seizoen te gaan. Hoewel in de wandelgangen wordt gefluisterd dat Tottenham Hotspur in de gaten houdt, lijkt the Hunter zelf niet bezig met een andere club. Schalke hoopt ook niet zover te gaan, dat Huntelaar verkocht wordt. Wel hoopt men in Duitsland dat de spits een constante vorm gaat laten zien.

“Net zoals begin vorig seizoen is Klaas-Jan het seizoen in heel goede vorm begonnen”, zegt voorzitter Horst Heldt in gesprek met SPOX. “Nu verwachten we van hem dat hij constant gaat worden, net zoals alle andere spelers. We houden de progressie van ons team en van hem in het bijzonder in de gaten. Contractverlenging? Dat hebben we ook in de pijpleiding. We zullen het in de gaten houden”, aldus Heldt.

Vorig seizoen haalde Huntelaar in zijn eerste acht wedstrijden zes keer de trekker over voor Schalke. Hij kende later in het seizoen echter ook een lange droogte. Nu is de Oranje-spits het seizoen begonnen met twaalf goals in de eerste acht duels. Huntelaar begon het seizoen 2008/09 nog bij Ajax, maar wisselde daarna in rap tempo Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 met elkaar af.