Bekijk volle/desktop versie : Vertonghen is hersteld en kan Ajax helpen tijdens loodzware serie duels



08-09-2011, 15:20
Nadat Jan Vertonghen vrijdag nog een volledige wedstrijd met het Belgisch elftal gespeeld had tegen Azerbeidzjan (1-1), liet de verdediger de oefeninterland tegen de Verenigde Staten op dinsdag schieten. Vertonghen kampte met een lichte blessure, maar is fit genoeg om zaterdag weer te spelen.

De Ajacied hield een blessure aan het bovenbeen over aan het EK-kwalificatieduel met Azerbeidzjan, maar is inmiddels voldoende hersteld om komend weekend te spelen tegen Heracles Almelo. Dit meldt het ANP donderdag. De aanvoerder van de Amsterdammers kon voluit meetrainen met de selectie van Frank de Boer, al sloeg hij het laatste gedeelte van de training over.

De Boer gaf echter alle internationals die afgelopen week in actie waren gekomen rust. De ploeg uit Amsterdam kan de inbreng van de Belgische stopper, want na de krachtmeting in Almelo staat Ajax een zwaar programma te wachten. In de Champions League komt Olympique Lyon, waarna competitieduels met PSV (uit) en FC Twente (thuis) volgen. Daarna gaan de Amsterdammers op bezoek bij Real Madrid.