Bekijk volle/desktop versie : Hacker 'instrument van God'



07-09-2011, 21:03

[URL="http://http://heibloem.citysite.nl/link/1/nieuws/6492409/129_Hacker+%27instrument+van+God%27.html"]
Spotted on...[/URL]


De Iraanse hacker die op 10 juli certificaten kreeg van het Beverwijkse bedrijf DigiNotar, heeft een Engelstalige boodschap in het systeem achtergelaten. De e-mail is religieus getint.


De man of vrouw verklaart dat de Nederlandse overheid moet betalen voor haar betrokkenheid bij de val van Srebrenica in 1995, waarbij duizenden mensen werden vermoord. De hacker zou ook toegang hebben tot vier andere certificaatbedrijven. Momenteel wordt onderzocht wat er waar is van die bewering.

Comodo-hacker
De man, die zich de Comodo-hacker noemt, zette zijn verklaring op de website PasteBin. De hacker zou eerder dit jaar ook al het certificaten-bedrijf Comodo hebben aangevallen. Dit keer zegt hij: ,,Hi again. I strike back again, huh?''

Onderzoek naar DigiNotar
Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Fox-IT, dat de DigiNotarzaak tegen het licht houdt, bleek dat de beveiliging van de servers die certificaten beheren niet op orde was. ,,Het bedrijf kan een boete worden opgelegd en in theorie kunnen de directeuren vast komen te zitten. Maar dat laatste is een zeldzaamheid’’, aldus Engelfriet van ICTRecht.