Bekijk volle/desktop versie : Suárez officieel niet langer enige Uruguayaan bij Liverpool



30-08-2011, 23:55
Liverpool heeft dinsdagavond laat de komst van Sebastián Coates aangekondigd. De twintigjarige verdediger, die de afgelopen dagen al aan de Merseyside-club werd gelinkt, onderging met succes een medische keuring en de werkvergunning is inmiddels binnen. De Uruguayaan tekende een meerjarig contract.

Coates is een van de grootste verdedigende talenten van Uruguay. De verdediger, die over een Spaans paspoort beschikt, debuteerde 2,5 jaar geleden in de hoofdmacht van Nacional en groeide de afgelopen jaren uit tot basiskracht. Diverse clubs uit Italië hadden eveneens interesse, maar Liverpool is als winnaar uit de strijd gekomen. Met de transfer zou een bedrag van elf miljoen euro gemoeid zijn.

Coates maakte dik twee maanden geleden zijn debuut in het nationale elftal en maakte deel uit van het team dat eerder deze zomer het toernooi om de Copa América in de wacht sleepte. Bij Liverpool treft Coates met Luis Suárez een landgenoot aan. De ex-Ajacied speelde in het verleden ook in het tenue van Nacional en staat sinds januari onder contract bij Liverpool.