Bekijk volle/desktop versie : Ierse krant herinnert Henry op verjaardag nog eens aan vals spel



18-08-2011, 17:15

In Ierland heeft men zich klaarblijkelijk nog altijd niet over dé handsbal heen gezet. Op 18 november 2009 speelden Frankrijk en Ierland wedstrijd twee in de play-offs voor het WK 2010. In de verlenging van dat duel beroerde Thierry Henry de bal met de hand, waarna William Gallas kon scoren en Ierland in rouw dompelde. Woensdag, op Henry's verjaardag, herinnerde de Irish Metro Herald de spits nog even aan zijn onvergeeflijke actie.

In het kolommetje met de verjaardagen van beroemdheden noemde de krant, naast celebrities als Robert De Niro, Sean Penn en Belinda Carlisle, ook de naam van Henry. In plaats van het te houden bij footballer als de beroepsvorm achter diens naam, zet de Herald er ook nog cheat, valsspeler, bij.

Ierland was dagenlang, zo niet weken, in de ban van het schandaal. Henry gaf na afloop van de wedstrijd toe dat hij de bal op ongeoorloofde wijze had meegenomen en daarna Gallas in staat stelde te scoren. De Ierse bond tekende protest aan bij de UEFA, maar tevergeefs. Frankrijk won de play-off en ging naar het WK; daarop werd het overigens reeds in de groepsfase uitgeschakeld.