Bekijk volle/desktop versie : Bende berecht.................



11-08-2011, 14:37
Ontvoerde man zelf betrokken bij overvallen




Riccardo V. (19) uit Temse werd dit jaar ontvoerd en naakt gedumpt in de Brusselse hoerenbuurt, maar pleegde drie maanden ervoor zelf een gewapende overval. De tiener riskeert een celstraf van een jaar, de helft met uitstel. Het verhaal dat Riccardo V. een half jaar geleden vertelde was onthutsend.


De knaap was vlakbij zijn huis opgejaagd en neergeslagen door drie mannen, daarna ontvoerd en naakt op de stoep gesmeten in de hoerenbuurt van Brussel. De daders werden gevat en hun proces vindt plaats in september, enkele dagen voor een van de processen van V. zelf. De Temsenaar blijkt naast slachtoffer, ook dader te zijn.

Brutale handtasdiefstal
In maart van 2010 pleegde de tiener samen met een kompaan een brutale handtasdiefstal in Kruibeke, en drie maanden voor zijn ontvoering trok hij met een bende naar taverne Temsica aan de Wilfordkaai in Temse. Terwijl zijn kameraden vlak na sluitingstijd de zaak gewapenderhand bestormden, bleef hij buiten in de bestelwagen op de uitkijk staan.
Overval nachtwinkel
Een kopstuk van de bende werd al veroordeeld door de strafrechter in Dendermonde, drie anderen, waaronder Riccardo V., stonden gisteren terecht. De groep die onder leiding stond van Sahin Ö. (22) uit Temse pleegde in november van vorig jaar ook nog een overval op een nachtwinkel in de Schoolstraat, overviel verscheidene bedienden van tankstations en beroofde ook nog een bejaarde vrouw in Temse.

Tegen de leider Sahin Ö. werd er vier jaar geëist. Mohamed A. (19) en Ramzi S. (19) beiden uit Temse riskeren een celstraf van veertig maanden waarvan de helft met uitstel. Riccardo V. hangt een jaar cel waarvan de helft met uitstel boven het hoofd. Uitspraak op 12 augustus.


http://www.gva.be/oost-vlaanderen/temse/ontvoerde-man-zelf-betrokken-bij-overvallen.aspx