Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : snel een bestilla vraagje!



Lady_Yas
05-08-2011, 23:45


slm heb juist kipbestilla's gemaakt maar aangezien ik ze niet allemaal ga afbakken kan iemand me zeggen of ik ze in de koelkast kan steken zonder dat het deeg gaat klef en helemaal nat gaat worden. heb ze gevuld maar nog niet afgebakken dus het is rauwe filodeeg.... Kan ik ze bewaren in koelkast met alumuniumfolie of vershoudfolie? en zijn ze morgen nog goed....

hawael
05-08-2011, 23:50
ja hoor wel afdekken met een theedoek en ze in de vorm laten waarin ze zitten. Ik vries ze zelfs in, maar dan besmeer ik ze wel lichtjes met gesmolten roomboter en plasticfolie eroverheen.

Lady_Yas
06-08-2011, 00:03
had ze al ingesmeerd met boter. dus ik moet er een theedoek over gooien en plastic folie en kan ze in de koelkast leggen zonder problemen. ben juist ze gaan bezien en ze zijn beetje gebarsten door de boter die in het deeg is getrokken.... pfff nogal last gehad vandaag met die filodeeg die scheurde zooooo makkelijk

hawael
06-08-2011, 00:34
Dat ligt aan de deeg, maar is niet zo erg hoor. Gebeurd mij ook wel eens dan heb ik goede deeg die helemaal meewerkt en soms deeg die gelijk gaat scheuren. Zodra die gebakken is valt het niet meer zo op.

maroc_chica
06-08-2011, 00:36


Wil je het recept hier plaatsen aub? alvast bedankt

Lady_Yas
06-08-2011, 00:47
kip bestilla 1 pak filodeeg 2 kippen in vieren delen 8 grote uien 9 eieren bosje koriander bosje madnous 1 eetlepel smen Komijnpoeder Gemberpoeder Safraan 1 eetlepel peper 1 eetlepel zout Kaneel 1 eetlepel suiker honing kommetje gepelde en gebakken en gemalen amandelen kommetje olie en gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren. kippen schoonmaken dan door 2 delen mag ook door 4 delen. olijfolie in de pan en de smen, doe dan de kippen erin, bakze samen met 5 grof gesneden uien en doe dan de kosbar en de madnous erbij. en daarna de kruiden erbij laat het dan op laag pitje sudderen. normaal mag je er geen water bij doen , maar toch vind ik het lekkerst als je een glas water bij doet dan zijn de labriwats ook zachter vind ik zelf. als de kippengaar zijn, dan haal je de kippen eruit en doe de andere 5 gesneden uien in de pan laat het op laag pitje verder sudderen, maar wel af en toe roeren. als dat weer gaar is doe je de eieren erbij en hele tijd blijven roeren. tot dat de eieren gaar zijn dan haal je de pan van het vuur doe het in een zeef. de jus moet in een kom uitlekken want die heb je later nodig voor de filodeeg. de kip heb je intussen fijn gesneden of met je vingers klein maken dus uitelkaar halen doe dan de eiermengsel erbij en roer het als je merkt dat het nog droog is mag je beetje vocht bijdoen van het jus. intussen heb je de amandelen gemalen en kaneel en poedersuiker bijgedaan. je smeert eerste de bakplaat met boter daarna leg je een vel deeg op en die besmeer je ook met boter/olie daarna nog een vel zeg maar gekruist over de andere vel die smeer je ook in je gaat zo door tot je 3 vellen hebt dan strooi je de amandelen erop daarna de kipmengsel daarna als laatst doe je weer de amandelen erop en je gaat met een volle eetlepel honing erover doen verspreid over de bestilla dan doe je de vellen naar binnen vouwen en weer besmeren zodat het niet droog wordt en daar doe je ook 2 vellen erover je kan de bestilla omdraaien maar dan moet je een grote dienblad of bord tegen aan drukken en omdraaien en dan nog 1 x met olie overheen gaan dan kan je het bakken bak het mooi goud bruin op 180 graden haal het uit de oven en garneer het met poedersuiker en kaneel en wat overgebleven is van de amandelen van dina34

maroc_chica
06-08-2011, 12:26
Shokran lady yas!!:goedzo:

majdouline83
06-08-2011, 17:19
ja kan ze ook laten invriezen ik heb van die kleine gemaakt en in de vriezer gedaan dus als ik er zin in heb pak ik er 1 en als je ziet dat de filo deeg gebarst is kan je er gewoon 1 overheen doen en besmeren met olie en boter.

Myrtus_Communis
06-08-2011, 17:27
Als je vulling maar niet te vochtig is.