Bekijk volle/desktop versie : Wie heeft Goed recept van Bghrir wat niet MISLUKT!!!



04-08-2011, 13:31
Dames,

Wie heeft een goede recept van Bghrir wat niet mislukt.

Op een of ander manier lukt het mij niet.

Alvast bedankt.

04-08-2011, 14:39


Selam ik ben net klaar met m'n begrir. Recept heb ik van een lid, nooit mislukt.
350 bloem
150 fijne smida
Snufje suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje gist
Ik gebruik maar 1 theelepel zout
ONg 700 ml lauw water
Alles 5 min in d mixer en dan 1 uur rijzen. En daarna in d koekepan eerst hoog vuur daarna laag vuur. Gr

04-08-2011, 14:40
Hoi Maysa,

Mijn bagrir is gisteren na tientallen pogingen eindelijk gelukt!
Dit heb ik te danken aan een recept van wassila volgens mij.

Ik heb zelf het onderstaande gehalveerd, was precies goed voor 2-3 personen.

250 gr. fijne smid (griesmeel)
150 gr. bloem
snufje zout
1 et gist ( ik heb zelf vers gist gebruikt. ong. half blokje vers gist)
2 bakpoeder
3 glazen lauw water (glazen met oortje)

Alles bij elkaar gemixt met een mixer todat alle korrels eruit waren.
vervolgens afgedekt met 2 theedoeken voor ong. 45-60 minuten.

daarna een antibakpan heet laten worden en beginnen maar.
Nadat de gaten zich hebben gevormd, het vuur zachter zetten zodat de bagrir rustig afbakt.
Na iedere bagrir de pan met koud water afspoelen en vegen.

Ik had ook na iedere bagrir een beetje olijfolie op gesmeerd. Dit kan je ook doen met boter en of honing.
Daarna heb ik ze ff laten rusten onder een theedoek, en ze waren heeerlijk..

Succes

04-08-2011, 14:54
Mirihanne 22, ik heb recept zo juist klaar gemaakt.

Nu maar hopen dat het lukt. Je hoort het wel van me.

04-08-2011, 15:06


Deze lukt ook altijd, recept is van mijn schoonzus

1 Kom dunne smida
+/- 2 eetlepels meel
halve zakje bakpoeder
snufje zout
1 1/2 theelepel gist ( korrels)
2 1/2 kom lauwe water

alles mengen en dan in de blender.
ongeveer 10 minuten laten rijzen en dan beginnen met bakken

04-08-2011, 15:14
oohh wat spannend, ik ben benieuwd..

05-08-2011, 14:06
En Maysa? Is het gelukt??




Citaat door maysa.lay:
Mirihanne 22, ik heb recept zo juist klaar gemaakt.

Nu maar hopen dat het lukt. Je hoort het wel van me.