Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Nee, water drinken mag ook niet!nadiak
02-08-2011, 22:47


Gekke vraag van de niet-moslims, elk jaar weer. Maar zelf zitten we soms ook nog met gekke vragen, wanneer wordt het vasten niet verbroken? Asalaam alaikoum nadiak, - Als je onbewust eet en drinkt - Tanden poetsen met miswaak of tandenborstel - Tandpasta gebruiken tijdens het vasten is alleen toegestaan als je zodanig je tanden (geen tong) kan poetsen zonder dat de pasta met je spuug vermengd. Het is beter om het niet te doen - Als er een vlieg of zand of rook jouw mond in waait, of zelfs in jouw keel terecht komt. Maar als je bijvoorbeeld bij een brandend wierrookstokje met je neus flink gaat ruiken en snuiven dan zal je vasten verbreken. En als je de vlieg opzettelijk gaat kauwen en doorslikken dan ook - Met een stokje je oren schoonmaken, ook al haal je het eruit en je stopt het er weer in - Mond spoelen met water zovaak als je het wil. Na het spoelen, blijft er altijd een beetje water in je mond - Door het slikken hiervan verbreekt het vasten niet. Het is beter een paar keer achter elkaar te spugen nadat je mond hebt gespoeld - Als je olie in je haren of gezicht smeert - Door parfum/ietr te gebruiken - Bloed prikken verbreekt je vasten niet - Zaadlozing krijgen tijdens het slapen verbreekt het vasten niet - Lippenvet gebruiken verbreek je vasten ook niet - Lensvloeistof gebruiken verbreek je vasten niet - Op een (brand)wond een medicijn smeren. Mits dat medicijn niet naar je hersens stijgt of in je maag terecht komt. Lees het artikel via: http://forums.******.nl/ramadan/19938-waardoor-verbreek-je-het-vasten-niet.html em login met jouw ******.NL-ID. ****** Media Bezoek ook http://babynamen.******.nl

BSG_
02-08-2011, 22:51
:hihi: standaard elk jaar dezelfde vragen.

nadiak
02-08-2011, 22:54
Ja maar nu steeds meer vragen ook van moslims, ik ook hoor. Je hoort zoveel dingen en ook vaak tegenstrijdig, je weet niet meer wat klopt en wat niet.

mercedez207
02-08-2011, 23:34
nadiak ben t helemaal met je eens.nederlanders zijn geen moslim,en als je zulke vragen krijgt,begrijp je het wel.mr onze ummah...ik schrik er soms van wat er gevraagd word..of ze weten t niet,of ze voegen zelf iets toe aan de islam.

sensini
03-08-2011, 00:24


http://www.youtube.com/watch?v=El7J_g3Dhpk&feature=related Doet me hieraan denken..

nadiak
04-08-2011, 11:28
sensini, die is wel heel overdreven maar wel grappig :haha:

soccer0900
04-08-2011, 11:43
Gekke vraag van de niet-moslims, elk jaar weer. Maar zelf zitten we soms ook nog met gekke vragen, wanneer wordt het vasten niet verbroken? Asalaam alaikoum nadiak, - Als je onbewust eet en drinkt - Tanden poetsen met miswaak of tandenborstel - Tandpasta gebruiken tijdens het vasten is alleen toegestaan als je zodanig je tanden (geen tong) kan poetsen zonder dat de pasta met je spuug vermengd. Het is beter om het niet te doen - Als er een vlieg of zand of rook jouw mond in waait, of zelfs in jouw keel terecht komt. Maar als je bijvoorbeeld bij een brandend wierrookstokje met je neus flink gaat ruiken en snuiven dan zal je vasten verbreken. En als je de vlieg opzettelijk gaat kauwen en doorslikken dan ook - Met een stokje je oren schoonmaken, ook al haal je het eruit en je stopt het er weer in - Mond spoelen met water zovaak als je het wil. Na het spoelen, blijft er altijd een beetje water in je mond - Door het slikken hiervan verbreekt het vasten niet. Het is beter een paar keer achter elkaar te spugen nadat je mond hebt gespoeld - Als je olie in je haren of gezicht smeert - Door parfum/ietr te gebruiken - Bloed prikken verbreekt je vasten niet - Zaadlozing krijgen tijdens het slapen verbreekt het vasten niet - Lippenvet gebruiken verbreek je vasten ook niet - Lensvloeistof gebruiken verbreek je vasten niet - Op een (brand)wond een medicijn smeren. Mits dat medicijn niet naar je hersens stijgt of in je maag terecht komt. Lees het artikel via: http://forums.******.nl/ramadan/19938-waardoor-verbreek-je-het-vasten-niet.html em login met jouw ******.NL-ID. ****** Media Bezoek ook http://babynamen.******.nl ze3ma iemand doet vlieg kauwen. :haha:

nadiak
04-08-2011, 12:21
ze3ma iemand doet vlieg kauwen. :haha: Hahahah ja dat dacht ik ook, bah bah. Misschien in een derde wereld land wel.

vrouwtje24
04-08-2011, 12:28
Haahahaha bij mij hebben ze nooit zulke gekke vragen gesteld. Maar voor degene die zulke vragen krijgen moeten elk jaar zo een t-shirt aan hahahahahha http://img832.imageshack.us/img832/9052/shirtm.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/832/shirtm.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)