Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak je Turkse baklava?



Pagina's : [1] 2

N_2012_K
02-08-2011, 18:50


Wie heeft het recept voor mij? Ik vind dat zo lekker en ik koop altijd veel bij de bakker maar het is snel op. Ik wil het nu zelf maken zodat ik een flinke voorraad heb. Wie heeft dit ooit gemaakt?

Linado
02-08-2011, 19:07
Ik heb het toevallig gisteren gemaakt! Had alleen walnoten en amandelen gedaan en meestal is het ook met pistache geloof ik. Dit is het resultaat: http://i51.tinypic.com/2eds12t.jpg Zal zo wel ff recept typen!

N_2012_K
02-08-2011, 19:31
Oeeeh ziet er lekker uit! Ik ben benieuwd naar het recept.

Nidaa
02-08-2011, 19:32
Mission impossible :haha: Heb het ook een paar keer geprobeerd, maar de smaak en structuur was verre van die van de bakker. Volgens mij hanteren zij een geheime recept.

NoLoveNoCry
02-08-2011, 19:41


Potverdikkemme, wat ziet dat er goed en lekker uit. recept pleazzzzzz:D

25Lady
02-08-2011, 19:50
Misselijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vraag me af wat voor een maag sommige hebben die zulke dingen naar binnen kunnen werken :maf: Wie heeft het recept voor mij? Ik vind dat zo lekker en ik koop altijd veel bij de bakker maar het is snel op. Ik wil het nu zelf maken zodat ik een flinke voorraad heb. Wie heeft dit ooit gemaakt?

oumdounia
02-08-2011, 19:54
Misselijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vraag me af wat voor een maag sommige hebben die zulke dingen naar binnen kunnen werken :maf: Als je eens weet hoeveel ik er binnen kan werken :maf:

25Lady
02-08-2011, 19:57
Aan jouw ot af te lezen, eet jij voor twee. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen...(vreetbuien van de hormonen). Als je eens weet hoeveel ik er binnen kan werken :maf:

vrouw1986
02-08-2011, 19:57
ooh dat is toch veeeeeeeeeel te zoet :s

Kaukie
02-08-2011, 20:02
heeeeerlijk...bij cuisine keuken van giftig, en als je googlet kom je er wel een tegen in het archief, vaak gemaakt en meteen op, die van buiten vind ik niet zo denderend, net als shebakia van buiten, maar als je zelf alles vers maakt is het echt hmmm...ga het met l3ied inchalah maken!

Meiske007
02-08-2011, 20:20
die met die soort sliertjes vind ik heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk

Linado
02-08-2011, 20:44
Ok recept! Wat je nodig hebt: 2 x filodeeg Ongeveer 400 gram walnoten Ongeveer 150 gram amandelen (je kan voor de bovenste ook bijv.pistachenoten doen) 200 gram poedersuiker 1,5 pakje margarine (die moet gesmolten zijn) Op het laatst: 3 eetlepels mazhar 2 glazen suiker 1 glas water Maal de walnoten en amandelen fijn en doe daarbij de poedersuiker Pak een ronde bakblik, zoals die waar je bastilla in maakt en besmeer die met de gesmolten boter. Gewoon goed insmeren. Leg daarop ongeveer 4 a 5 filodeegbladeren en smeer deze ook in met de boter. En leg daarop een beetje van die vulling, gewoon tot je de bodem niet meer ziet. Maar niet al teveel. daarop weer 4 a 5 filedeegbladeren en zo doorgaan tot de vulling op is! Eindigen met het filodeeg. De randjes afknippen van het filodeeg tot ze helemaal klein zijn en het op een taart lijkt. In stukken snijden en al de magarine wat nog in het pannetje zit eroverheen doen. In de oven ongeveer 15 min.op 180 graden Dan het water, suiker en mazhar in een pannetje ongeveer 5 min.laten koken. Even af laten koelen en eroverheen gieten. Daarna bestrooien met pistacha of walnoot! Hoop dat het duidelijk is, ben hier niet echt goed in :o

Nidaa
02-08-2011, 21:18


Hoeveel filodeegvellen heb je in totaal nodig?

Linado
02-08-2011, 22:31
Ik doe elke laag 4 en had er geloof ik 16 nodig. Ik had in ieder geval 2 pakken nodig!

Julia-ailuJ
02-08-2011, 22:39
Smaakt het zoals van de Turkse Bakker Linado? Het ziet er wel erg goed uit!


Pagina's : [1] 2