Nee is gewoon hetzelfde als visbestillavulling hoor!
Mijn recept:
- Drie visfilets
- Flinke kom garnalen
- Een flinke ui
- Een lepeltje knoflookpasta of een paar teentjes knoflook
- Qazbor en kruiden naar smaak en eventueel sambal
- Eventueel surimi als je dat lekker vindt
- Halve bak champignons (ligt er trouwens aan hoe groot je bak is maar naar smaak 250 tot 500 gram)
- Eén tot twee rode paprika´s
- Klein potje groene olijven
- Pakje glass noodles
- Filodeeg
Je fruit de ui in wat slaolie, dan doe je er de visfilet bij, die je in kleine blokjes hebt gesneden. Je bakt dat snel goed aan. Daarna doe je er de Qazbor, de knoflook en de kruiden bij (zout, peper, gemberpoeder, beetje paprikapoeder, kurkuma of saffraan, eventueel Hrissa (soort sambal) naar smaak).
Je doet er vervolgens de champignons bij. Ik snij ze in kleine stukjes maar je kunt ze ook groffer snijden.
Vervolgens doe je de garnalen erbij. En daarna de gegrilde rode paprika(´s) die je in kleine blokjes hebt gesneden.
Dan doe je er water bij. Een kopje ongeveer en zet je het vuur zachter en dan doe je er een scheut olijfolie bij. Je roert alles goed door elkaar en dan doe je er de surimi bij als je dat erin wilt hebben en anders laat je het geheel een kwartiertje doorpruttelen op een zacht vuurtje. Ongeveer na de helft van dat kwartiertje doe je er de olijven bij die je in schijfjes hebt gesneden.
Je laat ondertussen de glass noodles weken in water met wat kurkuma of saffraan erin en als je kwartier voorbij is, dan doe je de glass noodles erbij en roer je alles goed door elkaar. Je brengt je mengsel dan eventueel nog op smaak en laat het dan afkoelen.
Dan pak je een bestillavorm, die vet je goed in met gesmolten boter of slaolie en daar doe je het bladerdeeg in, dat je besmeert met gesmolten boter, om de bestilla te vullen of je maakt je aanrechtblad vrij, legt een filodeegvel op je blad, besmeert het met gesmolten boter, legt in de lengte de vulling erop, rolt het op tot een lange slang (rol) en plaats het dan in je bestillavorm waarbij je van binnenuit naar buiten werkt (dus van het midden naar buiten).
Citaat door Sienna-la:Is dit visbastilla in een andere vorm? Of is de vulling ook echt anders?
Ben benieuwd naar het recept! Zou je het willen plaatsen?