Citaat door Myrtus_Communis:JE bedoelt de bastilla toch?
4a 5 kippenbouten.
Die maak je klaat op z' Marokkaans
Dus peper, zout, gember, gerkoum, safraan, klein beetje kaneel, boulionblokje kip, peterselie en 3 fijngesneden uitjes.
Heb bewust koriander en safraandraadje en smen weg gelaten.
Mohiem dit alles gooi je in een pan tot het gaar word, even laten afkoelen en dat van het bot in kleine stukjes scheuren.
Dan pak je prei, wortel en courgette, dit alles heb ik in de lengte gesneden zodat je sliertjes krijgt (hoeft natuurlijk niet als je daar geen in hebt) maar dikke groffe stukken lijken mij persoonlijk niet lekker.
In een koekepan met scheutje olie, peper, zout, klein beetje gember en gerkoum.
Water koken dan gieten over de mihoen die je in een bak hebt staan, afdekken en even laten staan.
als de mihoen gaar is, afgieten en in de pan gooien waar de kip in zat, goed vermengen met de jus/uitjes van de kip.
Dan maak je bechamelsaus, en die maak ik echt 3ini mizani dus heb geen jusite hoeveelheden.
Klont roomboter in pannetje wat bloem erbij, peper, zout, nootmuskaat.
Haal het pannetje van het vuur en dan beetje bij beetje melk erbij dus niet in 1 keer, op deze manier voorkom je klontjes.
Terug op het vuur wanneer het dik begint te worden geraspte kaas erbij.
3 bolletjes mozarella snij je in kleine blokjes en leg je ook apart.
Nu ga je vullen.
Bedek de bakvorm met filodeeg, als eerst de helft van de groente, dan de helft van de mihoen, dan de helft van de kip, dan de bechamelsaus (alles) daarop doe je de mozarella, dan weer de overgebleven kip, mihoen en groente.
Oven in schuiven totdat de bastilla goudbruin bakt dan wat geraspte kaas erover.
Heb de filodeeg trouwens besmeerd met een mengeling van gesmolten roomboter en olie.
Hoop dat het duidelijk is.
Dank je wel!! Ik wilde ook graag t recept van die muffins van eronder :$.
Maar deze bastilla ga ik cker een keer proberen.