xfaatje
01-10-2011, 20:09
Visschotel met groenten
Voor de marinade:
- Scheutje olie
- kosbar/Ma3dnous
- 1 grote ui
- paprikapoeder
- beetje zafraan
- zwarte peper
- zout
- evt gedroogde chilipepers voor als je van pittig houdt
- Visfilet
De hoeveelheid ligt aan de aantal personen die er mee eten en hoeveel vis je wilt klaarmaken. Ik maak de marinade op gevoel en totdat ik een mooi sausje krijg.
Marineer de visfilets met dit sausje en laat ze even staan zodat de kruiden goed in kunnen trekken. De marinade die je overhoudt kun je gebruiken voor de groenten.
Groenten
- Aardappelen schillen en in schijfjes snijden
- Ui in cirkels snijden
- 1 tomaat schillen en die ook in schijfjes snijden
- kosbar en ma3dnous fijn snijden
- 1 citroen in schijfjes snijden
De aardappelschijfjes marineer je in de overgebleven marinade. Vervolgens haal je de aardappelschijfjes eruit en verdeel je dit over de bodem van de ovenschaal. Daar bovenop doe je de ui schijfjes en de tomatenschijfjes. Vervolgens doe je boven de tomaten de fijngesneden kosbor en ma3dnous. Zelf doe ik er nog doperwtjes en worteltjes bij (diepvriesgroenten of potgroenten van het merk HAK erbij!
Leg vervolgens de visfilets hierboven op en als je wilt kun je er citroenplakken op en je kunt het nog garneren met wat kosbor en ma3dnous.
Bedek de ovenschaal met folie en stop deze in een voorverwarmde oven op 200 graden. Tussendoor even in de gaten houden of alles gebakken wordt. Als je denkt dat er nog teveel saus in de schaal zit, haal je de folie eraf! Zo zal alles verdampen.
Basa7a!
Voor de marinade:
- Scheutje olie
- kosbar/Ma3dnous
- 1 grote ui
- paprikapoeder
- beetje zafraan
- zwarte peper
- zout
- evt gedroogde chilipepers voor als je van pittig houdt
- Visfilet
De hoeveelheid ligt aan de aantal personen die er mee eten en hoeveel vis je wilt klaarmaken. Ik maak de marinade op gevoel en totdat ik een mooi sausje krijg.
Marineer de visfilets met dit sausje en laat ze even staan zodat de kruiden goed in kunnen trekken. De marinade die je overhoudt kun je gebruiken voor de groenten.
Groenten
- Aardappelen schillen en in schijfjes snijden
- Ui in cirkels snijden
- 1 tomaat schillen en die ook in schijfjes snijden
- kosbar en ma3dnous fijn snijden
- 1 citroen in schijfjes snijden
De aardappelschijfjes marineer je in de overgebleven marinade. Vervolgens haal je de aardappelschijfjes eruit en verdeel je dit over de bodem van de ovenschaal. Daar bovenop doe je de ui schijfjes en de tomatenschijfjes. Vervolgens doe je boven de tomaten de fijngesneden kosbor en ma3dnous. Zelf doe ik er nog doperwtjes en worteltjes bij (diepvriesgroenten of potgroenten van het merk HAK erbij!
Leg vervolgens de visfilets hierboven op en als je wilt kun je er citroenplakken op en je kunt het nog garneren met wat kosbor en ma3dnous.
Bedek de ovenschaal met folie en stop deze in een voorverwarmde oven op 200 graden. Tussendoor even in de gaten houden of alles gebakken wordt. Als je denkt dat er nog teveel saus in de schaal zit, haal je de folie eraf! Zo zal alles verdampen.
Basa7a!