Sabrun_Jameel
04-08-2011, 15:23
Het is een Tunesische warme, pittige salade maar je kunt het ook koud eten. Hier is het recept:
Twee grote vleestomaten door de helft snijden en in een ovenschaal leggen.
Twee grote rode uien pellen en door vieren delen en erbij doen.
Twee grote paprika´s, een rode of gele en een groene, erbij.
Drie tot zes hete pepers erbij. Ligt eraan hoe pittig je het wilt hebben.
Alles bestrooien met zout en peper.
Je doet dit in de oven op de grillstand totdat het voldoende gegrild is. En tussendoor alles even omdraaien zodat het gelijkmatig gegrild wordt. Als het klaar is moet je de paprika´s even pellen, dus het gegrilde velletje eraf halen.
Daarna doe je alles bij elkaar in een blender of een grote kom en daar doe je nog een paar takjes peterselie of koriander bij, naar smaak, wat zout en peper en paprikapoeder, twee eetlepels citroensap en ongeveer 100 ml olijfolie.
Dat ga je mixen totdat het een egaal papje is. Je doet alles in de schaal waarin je het gaat serveren en dan ga je het garneren met olijfjes, gekookte eitjes en een blikje tonijn of tonijnmedaillons. Ik heb het met tonijnmedaillons gedaan omdat het lekkerder is. Die kun je gewoon grillen in de oven met wat peper en zout.
Dan beprenkel je de garnering ook nog met olijfolie. Je eet het met (warm) brood.
Citaat door zouzou7t:
Twee grote vleestomaten door de helft snijden en in een ovenschaal leggen.
Twee grote rode uien pellen en door vieren delen en erbij doen.
Twee grote paprika´s, een rode of gele en een groene, erbij.
Drie tot zes hete pepers erbij. Ligt eraan hoe pittig je het wilt hebben.
Alles bestrooien met zout en peper.
Je doet dit in de oven op de grillstand totdat het voldoende gegrild is. En tussendoor alles even omdraaien zodat het gelijkmatig gegrild wordt. Als het klaar is moet je de paprika´s even pellen, dus het gegrilde velletje eraf halen.
Daarna doe je alles bij elkaar in een blender of een grote kom en daar doe je nog een paar takjes peterselie of koriander bij, naar smaak, wat zout en peper en paprikapoeder, twee eetlepels citroensap en ongeveer 100 ml olijfolie.
Dat ga je mixen totdat het een egaal papje is. Je doet alles in de schaal waarin je het gaat serveren en dan ga je het garneren met olijfjes, gekookte eitjes en een blikje tonijn of tonijnmedaillons. Ik heb het met tonijnmedaillons gedaan omdat het lekkerder is. Die kun je gewoon grillen in de oven met wat peper en zout.
Dan beprenkel je de garnering ook nog met olijfolie. Je eet het met (warm) brood.
Citaat door zouzou7t:
hey sabrun jameel, wat s at salatah mashwiyah? klinkt heel lekker (klinkt een beetje als salade meshwie (shwa)). en is dat vlees wat er op zit?
kun je me recept er van geven.
kun je me recept er van geven.