studente87
11-05-2014, 14:50
Benodigdheden:
x 700 gram bloem
x 150 gram fijne suiker
x 80 gram ongezouten roomboter om kamertempratuur
x 2 zakjes instant gist (14 gram)
x 60 ml warm water
x 2 eieren
x 300 ml lauwe melk
x 1 afgestreken theelepel zeezout
Bereidingswijze:
Om te beginnen los je het gist op in 60 ml warm water, ff goed doorroeren en zet het apart voor (10 min, tot het schuimt.)
Doe de helft van de bloem, dus 350 gram in een kom met de melk, boter, eieren, suiker zout en als laatst je gistmengsel. Roer met de hand alles los, het is heel vloeibaar, maar de bedoeling is dat je dit met de hand of in een kneed machine het geheel los mengt tot er geen klonten in zitten. Dan voeg je beetje bij beetje de rest van de bloem bij. Kneden en toevoegen, kneden en toevoegen. Uiteindelijk heb je een mooi samenhangend deeg. Als je dit goed gekneed hebt laat je het 1½ uur rijzen in de oven. ( die is luchtdicht en zo rijst het beter.) Vervolgens bestrooi je je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek met behulp van een glas donuts uit het deeg en met behulp van een dop druk je in het midden van de donut een gaatje er uit. Als je al het deeg hebt afgewerkt laat je het weer 45 minuten afgedekt rijzen.
Verhit in een koekenpan wat zonnebloemolie, de truc is om zo min mogelijk olie te gebruiken. Als je je vinger in de olie steekt voor je het verwarmt moet het tot aan de helft van je vingerkootje rijken. (3 cm ongeveer) Zo weinig olie gebruik je.
Als de olie goed warm is bak je de donuts 1 minuut aan elk kant af. Het vuur moet ook niet hoog staan anders worden ze te gauw bruin of blijven ze rauw van binnen. Maar zeker ook niet te laag anders nemen de donuts teveel olie op. Gewoon net zoals bij het afbakken van loempia's.
Je krijg hier ongeveer 23 stuks uit.
Sanaetjuh_18
11-05-2014, 14:54
Citaat door studente87:
Recept graag heb er egt zin in hmmm
studente87
11-05-2014, 15:29
Citaat door Sanaetjuh_18:Recept graag heb er egt zin in hmmm
Is goed, ik zal het ff kopiëren van me topic
Citaat door studente87:
Benodigdheden:
x 700 gram bloem
x 150 gram fijne suiker
x 80 gram ongezouten roomboter om kamertempratuur
x 2 zakjes instant gist (14 gram)
x 60 ml warm water
x 2 eieren
x 300 ml lauwe melk
x 1 afgestreken theelepel zeezout
Bereidingswijze:
Om te beginnen los je het gist op in 60 ml warm water, ff goed doorroeren en zet het apart voor (10 min, tot het schuimt.)
Doe de helft van de bloem, dus 350 gram in een kom met de melk, boter, eieren, suiker zout en als laatst je gistmengsel. Roer met de hand alles los, het is heel vloeibaar, maar de bedoeling is dat je dit met de hand of in een kneed machine het geheel los mengt tot er geen klonten in zitten. Dan voeg je beetje bij beetje de rest van de bloem bij. Kneden en toevoegen, kneden en toevoegen. Uiteindelijk heb je een mooi samenhangend deeg. Als je dit goed gekneed hebt laat je het 1½ uur rijzen in de oven. ( die is luchtdicht en zo rijst het beter.) Vervolgens bestrooi je je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek met behulp van een glas donuts uit het deeg en met behulp van een dop druk je in het midden van de donut een gaatje er uit. Als je al het deeg hebt afgewerkt laat je het weer 45 minuten afgedekt rijzen.
Verhit in een koekenpan wat zonnebloemolie, de truc is om zo min mogelijk olie te gebruiken. Als je je vinger in de olie steekt voor je het verwarmt moet het tot aan de helft van je vingerkootje rijken. (3 cm ongeveer) Zo weinig olie gebruik je.
Als de olie goed warm is bak je de donuts 1 minuut aan elk kant af. Het vuur moet ook niet hoog staan anders worden ze te gauw bruin of blijven ze rauw van binnen. Maar zeker ook niet te laag anders nemen de donuts teveel olie op. Gewoon net zoals bij het afbakken van loempia's.
Je krijg hier ongeveer 23 stuks uit.
Ziet er super uit! Bsa7a
Citaat door studente87:
Mash Allah, mash Allah. Zou jij hiervan het recept willen delen, pretty please?
Ps. De chocolaatjes, zijn die gevuld met banaan of sinaasappel? If so, waar heb je die gekocht? Ik kom tot nu toe enkel niet halal varianten tegen.
Mijn dank is groot, zeer groot.
Vandaag was het ingedikte vogeltongetjes soep, had geen zin om te koken:
En heb ook beghrir gemaakt:
Verzonden vanaf mijn iPhone
Citaat door puurtoeval:Mmmmm lekker zeg, vooral die swa van meisjes en kip van tazia
Thx meid.. Xxx
Verzonden vanaf mijn iPhone
Citaat door kittkat:Besa7a Tazia,zou ik recept van jou kip salade mogen en van je brood.Dank je wel.
Allah i3tik se7a..
Natuurlijk, ik plaats het zo voor je.
Verzonden vanaf mijn iPhone
Voor ons was het vandaag een Potato Mozzarella pie with Veggies!
Citaat:
Citaat door Tazia20:Vandaag was het ingedikte vogeltongetjes soep, had geen zin om te koken:
En heb ook beghrir gemaakt:
Verzonden vanaf mijn iPhone
Hmm heerlijk!
Heb nu wel zin in een beghrir met olijfolie en suiker hmm!!
crazy_lina
11-05-2014, 20:35
Citaat door Tazia20:Vandaag was het ingedikte vogeltongetjes soep, had geen zin om te koken:
En heb ook beghrir gemaakt:
Verzonden vanaf mijn iPhone
Mag ik het recept van beiden aub? Ziet er heerlijk uit.
studente87
12-05-2014, 19:04
Citaat door Misere:Mash Allah, mash Allah. Zou jij hiervan het recept willen delen, pretty please?
Ps. De chocolaatjes, zijn die gevuld met banaan of sinaasappel? If so, waar heb je die gekocht? Ik kom tot nu toe enkel niet halal varianten tegen.
Mijn dank is groot, zeer groot.
ik zal van het weekend er voor zitten en alles uitypen.
Ze zijn gevuld met sinaasappel.
Ik heb ze van de AH
Citaat door crazy_lina:Mag ik het recept van beiden aub? Ziet er heerlijk uit.
Dankjewel meid. Ik typ het vanavond voor je uit.
Verzonden vanaf mijn iPhone
Vandaag was het aardappeltagine met hete pepertjes & pittige merguez uit de oven:
Verzonden vanaf mijn iPhone