Citaat door Toffifee:nee het waren echt van die zelfgemaakte deegbroodjes en dan met spinazie en witte kaas. misschien was jij het niet,ik weet het echt niet meer
oooh zo stom dat ik het recept niet heb opgeslagen. ze zagen er zooo lekker uit.
Nounousa jij wilde ze ook maken heb jij ze misschien opgeslagen?
Bedoel je soms deze?
Fatayer met spinazie en witte kaas...
recept:
3 kommen bloem
1 tl gist (ik doe gewoon 1 zakje)
3/4 kom lauwe melk
1/4 kom water
1/4 kom olie
1 tl zout
het is dus een kommen-recept maar maakt niet uit welke kom je neemt, als je maar aan de verhoudingen houdt, ik gebruik voor het gemak een kleine maatbeker als kom. ik gebruik ook iets meer bloem dan in het recept staat, je merkt vanzelf wel hoeveel je nodig hebt.
alles tot een egaal deeg kneden en een uurtje laten rijzen (ik doe plastic om de bak en zet em dan in de oven)
intussen kun je de vulling maken, kan vanalles zijn, dit keer heb ik gedaan:
1 zak bladspinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
peper, zout, paprikapoeder
dit alles bakken, uit laten lekken en dan 1 tl sambal en witte kaas in kleine blokjes erbij doen
dan deeg uitrollen en cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee eruit drukken
klein beetje vulling in het midden en dichtvouwen met beetje water aan de randjes, van boven klein beetje openlaten, anders kruipt de vulling er ergens aan de zijkanten uit ofzo.
ongeveer 25 minuten op 190 graden afbakken (gewoon tot ze beetje bruin zijn, ze moeten niet donker worden)