Citaat door Tazia20:Ja hoor dat mag..
ingrediënten voor de medfouna:
-1 hele kip, of kippenpoten
-vermicelli, voor 2 personen 500 gram
-1 grote ui of 2 kleintjes
-2 teentjes knoflook
-half bosje koriander
-half bosje peterselie
-zout, peper, kurkuma, gemberpoeder, kaneel, draadjes saffraan l7or(hoeft niet perse)
-poedersuiker
-roomboter
-olijfolie
-als je het lekker vind rozijnen (ik lust dat niet, maak altijd zonder rozijnen)
neem een lkeskas, doe in de onderste pan wat olijfolie, en voeg hier de kip aan toe. Als je een hele kip neemt dan door de helft snijden. Voeg hierbij de uien die je hebt gesnipperd en de geraspte teentjes knoflook.. Ff alles goed roeren. Daarna doe je de fijngehakte koriander en peterselie erbij + alle kruiden. Van alle kruiden 1,5 theelepel toevoegen + de draadjes saffraan l7or, Weer alles goed roeren. Als de kruiden goed ingetrokken zijn voeg je zo'n 1,5 liter gekookt water toe en zet je de pan op een zachte vuur.
meng de vermicelli met zonnebloemolie, het moet een beetje vochtig worden door de olie. Niet te veel maar ook niet te weinig.
Als de vermicelli goed vermengt is met de olie dan doe je dit in de bovenste gedeelte van de lkeskas en zet je het op de andere pan die op het vuur staat. laat de vermicelli 30 min stomen, na 30 min haal je het uit de pan en meng je het met water, goed vochtig maken net als bij couscous. Dit doe je in totaal 4x. Dus zo'n 2 uur laten stomen.
OPTIONEEL:
Ondertussen heb je de rozijnen geweld in kokend water. dit voeg je de laatste 15 min toe aan de kip met saus. Laat de jus goed indikken dan is je kip klaar.
als je vermicelli gaar is doe je er 2 grote eetlepels roomboter bij en zout naar smaak. Goed mengen en proeven, daarna doe je er ook steeds beetje bij beetje poedersuiker bij tot het voor jou smaak goed is.
Je kan ervoor kiezen om de kip nog een kleurtje te geven in de oven, dan wordt het lekker krokant. Of gewoon zo opdienen kan ook.
Het is heel makkelijk en erg lekker. Neemt wel ongeveer zo'n 2 uur in beslag maar is de moeite waard.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. zo maak ik het altijd en het is echt heerlijk.
Heel erg bedankt voor het plaatsen