Citaat door poppetje1984:ja als je in een hetelucht oven bakt dan kan je de stand wat lager zetten, en bijvoorbeeld dingen die moeten rijzen (zoals soesjes) kun je beter niet in een hetelucht ooven bakken maar de oven op de normale stand zetten
Citaat door Miss_Tashel7it:Bij de hete luchtoven wordt de hitte door de ventilator gelijkmatig verdeeld waardoor overal dezeflde tempeartuur is. Bij een normale oven komt de hitte meestal van beneden die dan weer opstijgt. Maar je hebt dan verschillende tempearturen bij een normale oven. Boven is het minder heet als beneden of aan de zijkanten. Gerechten waarbij het belangrijk is dat de temperatuur overal gelijk is, zoals shwia, die kan je het beste in een hete luchtoven opwarmen.
Bedankt dames. Het zit zo. Ik heb een gasoven en dat is zo niet fijn, dingen worden van onder bruin terwijl het van boven nog wit is. Dit is toch niet normaal? Hoe zit dat bij een normale elektrische oven (geen hetelucht). ik denk dat ik gewoon een normale koop zonder hetelucht. Moet ook goed werken toch?