tooto7moe
02-11-2013, 11:07
Citaat door hogedrukreinige:
waarom hahaha
Ik heb ook beetje azijn gedaan bij het vlees op jou aanraden, mijn el3iedvlees is helaas een beetje taai
Hogedrukreinige
Ik heb ook beetje azijn gedaan bij het vlees op jou aanraden, mijn el3iedvlees is helaas een beetje taai
Hogedrukreinige
heeft het geholpen?
wij hadden taai rund/stieren v
lees en daar hielp het gelukkig wel bij.
ps. om je 1/2kg meel
Citaat door nour3ain:
wuaaaa haha hier nog zo één domme eend ikke, wij zeiden ook nooit deghmira, z3ma die shiki woorden ze tegenwoordig gebruiken.. vorige week hier toen we het over hadden, had ik en mijn man bijna een heel gedoe over, ik zei nog tegen hem safi wil niets over deghmirat horen ik ben niet de enigste die dat woord niet kent
we hadden bijna ruzie, hij heeft het over dat die woord al lang bestaat ik zeg nee dat is van de jaren '90 ewa mashakil oesafi
we hadden bijna ruzie, hij heeft het over dat die woord al lang bestaat ik zeg nee dat is van de jaren '90 ewa mashakil oesafi
Het is echt geen shikie woord maar een doodnormaal woord in vele regio's. Daarin heeft je man gelijk.
Citaat door nour3ain:
thuis bij ons wordt er bijna dagelijks olijfolie gegeten tijdens ontbijt tenminste door mijn man sinds ik hertrouwd ben, ik gebruik het alleen in omelet en gerechten
dus elke keer als de fles leeg is vraagt die mij verbazend hoe doen jullie dat, hoeveel wordt er gebruikt
dus deze keer hij een 2 liter flesje en ik ook een fles, hij gebruikt het voor zijn ontbijt en ik in de rest van de maaltijden
op de mijn heb ik even wat opgeschreven, dus niet te gebruiken door hem, nu is het dat bij van hem de helft in zit giteren zei ik en nu hoe zit het, kijk eens naar de mijne en ik kook ook nog mee...
]
dus elke keer als de fles leeg is vraagt die mij verbazend hoe doen jullie dat, hoeveel wordt er gebruikt
dus deze keer hij een 2 liter flesje en ik ook een fles, hij gebruikt het voor zijn ontbijt en ik in de rest van de maaltijden
op de mijn heb ik even wat opgeschreven, dus niet te gebruiken door hem, nu is het dat bij van hem de helft in zit giteren zei ik en nu hoe zit het, kijk eens naar de mijne en ik kook ook nog mee...
]
hahahahaha
moeders heeft een fles argan met de sticker 'van mama afblijven!!!'en vader een fles olijfolie die wat lichter en zoeter is (van een oom gekregen) met de sticker 'alleen voor brood dippen!!! van papa'!!
Dacht dat wij de enige gekken waren die dingen stickeren zodat de rest ervan afblijft.
Citaat door Yassmine_:
Salaam dames, weet iemand hoe je gedroogde abrikoosjes klaar maakt. ( meschmesch)
Alvast bedankt!!
abrikoosjes heb ik in Marokko eens met kip gehad, zo lekker!Alvast bedankt!!
ik ga het alvast vertellen ook al heb ik het nog niet zelf gemaakt.
kip was gekruid met saffraan, gember, kurkuma en ui (als ik het mij goed herinner)
abrikoosjes in een pannetjes met sinaasappelsap, honing en saffraan
mmmmmmmhhhh.
safi
dat was het mensen. in een tajne, ze druppelde er nog wat argan over
gataarlijk lekker
Ik ben een zeur ik weet maar ben dus aan het lezen & kijken over de Marokkaanse keuken
Citaat:
Mrouzia
a) mrouzia= schapenvlees (vaak nek) (in principe vaak botten met een beetje vlees eraan en niet echt blokken vlees)
b) mrouzia staat bijna synoniem aan ras el hanout, geen eens veel extra kruiden maar alleen ras el hanout.
c) kooktijd is meestal minstens een halve dag soms zelfs langer. En natuurlijk marineer je het ook 24h ongeveer.
d) Je kookt traditioneel het vlees en saus in totdat je geen saus hebt maar een soort van 'glazuurlaag' om het vlees heen.
e) binding gebeurt door middel van honing.
f) geen pruimen maar rozijnen.
Nog grappiger ik las dat het een aid gerecht is dat men maakte om het vlees te bewaren. Zo kan je het vlees bijna een maand bewaren. Je hebt het namelijk met zoetheid bewaarbaar gemaakt. Het is ook heel machtig door de kruiden, honing en natuurlijke vet. En door het bewaren wordt de smaak alleen maar lekkerder en sterker. Je eet er eigenlijk heel weinig van, relatief gezien.
de naam schijnt te komen van de benaming die vroeeeeger gegeven werd aan West-Afrika' maurisia ofzo (nog uitzoeken) Mrouzia schijnt ook te komen uit de koningsstad van toen en dat is Fes/omgeving Fes
Dit wist ik dus nooit, vind het wel interessant en vraag mij af of mensen het echt zo kennen?a) mrouzia= schapenvlees (vaak nek) (in principe vaak botten met een beetje vlees eraan en niet echt blokken vlees)
b) mrouzia staat bijna synoniem aan ras el hanout, geen eens veel extra kruiden maar alleen ras el hanout.
c) kooktijd is meestal minstens een halve dag soms zelfs langer. En natuurlijk marineer je het ook 24h ongeveer.
d) Je kookt traditioneel het vlees en saus in totdat je geen saus hebt maar een soort van 'glazuurlaag' om het vlees heen.
e) binding gebeurt door middel van honing.
f) geen pruimen maar rozijnen.
Nog grappiger ik las dat het een aid gerecht is dat men maakte om het vlees te bewaren. Zo kan je het vlees bijna een maand bewaren. Je hebt het namelijk met zoetheid bewaarbaar gemaakt. Het is ook heel machtig door de kruiden, honing en natuurlijke vet. En door het bewaren wordt de smaak alleen maar lekkerder en sterker. Je eet er eigenlijk heel weinig van, relatief gezien.
de naam schijnt te komen van de benaming die vroeeeeger gegeven werd aan West-Afrika' maurisia ofzo (nog uitzoeken) Mrouzia schijnt ook te komen uit de koningsstad van toen en dat is Fes/omgeving Fes
de rest van alle zoete vleesgerechten heet gewoon: l3em m3sel (zoet vlees) of l3em b barqoq (vlees met pruimen) of elke andere niet Arabische term.
die nasi, vogeltongetjes
bsahtkoum dames