Citaat door Rach_:Reyhanna ze zien er heerlijk uit. Ik kan ze niet maken. Kun je me zeggen hoe je dat doet? Want blijkbaar is t kneden ervan en kunst ofzo. T moet gfiefa blijven ofzo..??
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Thanx
Nee hoor, is geen kunst, ik kneed ze niet eens lang. Vijf minuten, hoogstens. Heel toevallig vandaag nog de kneedmachine laten knedem die ik echt al dik twee jaar niet meer gebruikt heb. Ik gebruik een kom smida, de rest is bloem, en dan heb ik het over of bloem van de Aldi, lidl of Ah, dan heb je de beste bloem. Verder een theelepeltje bakpoeder erin zodat het sneller rijst en beter bewerkbaar is. T zit m in het rusten. Ik begin met water , Lauw met een eetlepel zout, theelepeltje bakpoeder, langzaam bloem en smida toe kan voegen en voel dat mijn deeg goed is, t moet zeg maar elastisch aanvoelen. Daarna laat ik t deeg rusten met een plastic zak voor 20 min. ongeveer. Dan vorm ik balletjes, besprenkel dat met olie vermengd met gesmolten boter. Dat laat ik weer rusten met plastic zak voor ong vijftien minuten. Dan pas ga ik ze vormen, besprenkel royaal met de olie, laat ze weer ff rusten en daarna afbakken. Verhoudingen weet ik niet echt omdat ik het op gevoel doe, maar wil dat wel voor je afmeten eerstvolgende keer?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk