receptenfreak
11-10-2013, 11:15
Citaat door Riannah:
Ik heb 3 zalmkoppen en 3 zalm moten gebruikt.
in molen ; 1 ui, koriander, 3 tenen knoflook, mahdnous en 1 grote tomaat ( geschild en ontzaad) dit fijn maken,.
schep dit over in een teiltje, voeg hier olijfolie, zafraan, paprikapoeder, gemberpoeder, witte/zwarte peper, 2 laurierblad en eengedroogd pepertje toe en zout naar smaak, mix dit goed door met je hand en wrijf de goed schoongemaakte vis hier mee in,.
neem een bestillaoven schaal of tajine : doe een beetje marinade op de boden, snij dikke plakken zoete aardappen en leg ze rond om in de schaal, dikke plakken paprika, en 4 hele teentjes knoflook ( deze worden door het bakken zoet en geroosterd heel lekker, geen knoflook smaak) dan leg je de vis er op , ik heb de koppen onderop en de moten er boven. schijfjes citroen en een beetje dille als je dat lekker vind, folie er op en in de koelkast tot gebruik, ( ik voeg een heel klein beetje water toen om saus tekrijgen, dit is naar smaak, je kunt beter beginnen met een beetje kokend water en later nog een beetje bijvoegen dan te veel water, dat is niet lekker.
je kunt onder op ook voorgekookte schijfje wortel en ongekookte krieltjes gebruiken dat is ook heel lekker,.
Chokran lieverd ziet er heerlijk uit,sorry voor deze late reactie.in molen ; 1 ui, koriander, 3 tenen knoflook, mahdnous en 1 grote tomaat ( geschild en ontzaad) dit fijn maken,.
schep dit over in een teiltje, voeg hier olijfolie, zafraan, paprikapoeder, gemberpoeder, witte/zwarte peper, 2 laurierblad en eengedroogd pepertje toe en zout naar smaak, mix dit goed door met je hand en wrijf de goed schoongemaakte vis hier mee in,.
neem een bestillaoven schaal of tajine : doe een beetje marinade op de boden, snij dikke plakken zoete aardappen en leg ze rond om in de schaal, dikke plakken paprika, en 4 hele teentjes knoflook ( deze worden door het bakken zoet en geroosterd heel lekker, geen knoflook smaak) dan leg je de vis er op , ik heb de koppen onderop en de moten er boven. schijfjes citroen en een beetje dille als je dat lekker vind, folie er op en in de koelkast tot gebruik, ( ik voeg een heel klein beetje water toen om saus tekrijgen, dit is naar smaak, je kunt beter beginnen met een beetje kokend water en later nog een beetje bijvoegen dan te veel water, dat is niet lekker.
je kunt onder op ook voorgekookte schijfje wortel en ongekookte krieltjes gebruiken dat is ook heel lekker,.
Maar ik las ergens dat jij opo facebook een keukentje hebt klopt dit?
nogmaals bedankt