Citaat door Sentoper:Nou! Ik heb eindelijk de zalm-pasta-room-spinazie dingens geprobeerd. En ehm, nee, niet mijn ding. Was mwah, maar niet voor herhaling vatbaar. Veelste machtig, maar ik heb ook maar zitten rommelen met het recept, misschien heb ik was fout gedaan
. De gebakken zalm was wel yummie.
Uploaded with ImageShack.us
Recept:
Tagliatelle (pasta)
Spinazie (ik heb diepvries gebruikt, maar kan natuurlijk ook vers)
Room (ik heb slagroom gebruikt
uit een pakje, maar hoorde later dat kookroom veel beter is en minder machtig)
Ui (ik heb bosui gebruikt :hihi
Kook de pasta zoals je normaal doet gaar.
Fruit het gesneden uitje aan in wat olijfolie, doe daar de spinazie bij. En laat het ff sudderen, doe dan de room er bij en laat het koken. Kruid het met zout en peper (Hey, less is more, toch :hihi
.
ik heb de zalm gekruid met een beetje zout en peper, en heb een paar gesneden blokjes daarvan bij de spinazie room saus gedaan. Pas op het laatste moment, want zalm is heel snel gaar.
En ik heb een paar stukjes zalm apart gebakken in een heel klein beetje olijfolie.
Roer de saus door de pasta heen, en pleur de zalm er op
. Qelaar.
De hoeveelheden moet je echt ff 3inek mizanek doen, weet ff niet meer precies hoeveel ik van alles had gedaan. Maar online kun je preciezere recpten vinden.
Ik fruit 2 gesnipperde uitjes aan in zonnebloemolie, daarna voeg ik de in klein gesneden stukjes zalm erbij, is snel gaar.. In een ander pannetje spinazie a la creme ontdooien en daarna in de andere pan toevoegen. Voldoende peper en zout naar smaak. Daarna voeg ik 3 el boursin cuisine toe, even verwarmen en mengen met de pasta. Ik maak het het liefst met spaghetti..
Ik vind dit heeeeeeeeeeeerlijk, ik heb het 1 keer met kookroom gedaan maar vind de boursin variant 20 keer lekkerder..