Citaat door Zwervertje:Donuts.
1 glas olie
1 glas sinaasappelsap
1glas melk
halve glas suiker
3eieren
1zakje bakpoeder
1zakje vanillesuiker
1 volle eetlepel gist
1 kilo bloem
Olie, sap, melk, suiker, eieren, bakpoeder en vaniliesuiker bij elkaar doen. Ik heb alles eerst gemixt, als je geen kei bent in kneden is dit dus perfect!!
Als je alles hebt gemixt, neem je de deeghaken, zet die op je mixer. Doe dan beetje bij beetje bloem bij de rest.. Als je ziet dat alles goed gebonden, ga je er even met je handen in. Om er een goede bol van te maken.
Laat je deeg dan anderhalf uur rusten op een warm plekje.
Knijp dan een deel van het deeg eraf, bestuif je aanrecht met bloem anders plakt je deeg aan het aanrecht.. Ik heb gewoon een drinkbeker gebruikt en dopje van een fles drinken. Als je klaar bent met alles, laat je donuts dan weer rijzen voor ong 30/40min..
Olie in een pan, zorg dat je olie goed heet is voor je er een donut in legt. Als je de donuts erin legt, zet je vuur dan wat lager anders zijn je donuts binnen no time zwart en niet gaar van binnen.
Bestrooi ze met suiker of poedersuiker, kan zelfs ook met chocolade als je dit lekker vind.
Appelbeignets
Zelfde deegje als de donuts heb ik gebruikt. 2 rondjes nemen op een rondje leg je de appel, appel schillen, klokhuis eruit en schijfjes snijden. Dan andere rondje erop en goed aandrukken, laten rijzen zoals je donuts. Dan afbakken en rollen in suiker erna.
Gebruik je voor deze ook een 250 ml glas?