Citaat door Meysa_82:dank je, maar welke topic meid?
bedoel je een post hier of een eigen topic?
Cinnamon rolls van Hogedrukreinige, staat in haar topic op pagina 13.
Link naar haar topic:
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4236389
Citaat door hogedrukreinige:chocolate rolls
Iemand had een link geplaatst van een site met dit recept voor het deegvoor cinnamon rolls.(ik weet echt niet meer welke lid
) ik heb ditzelfde recept gebruikt. Enigste wat ik heb toegevoegd zijn 3 á 4 flinke eetlepels melkpoeder en ik raad je aan dit ook niet weg te laten. Want ik heb dit recept met en zonder gemaakt en zonder vond ik het niet zo lekker zacht als met de melkpoeder.
Deeg:
Tot de top volle glas (met oortje) lauwwarme melk
2 eieren
75 gram boter
625 gram meel
Snufje zout
100 kristal suiker
1 volle eetlepel gedroogde gist.
Ik heb ook een chocolade vulling in plaats van kaneel vulling, vind ik persoonlijk lekkerder
Vulling:
Ik gebruik de glas met oortje en meng de onderstaande ingredienten samen.
Halve glas suiker
Kwart glas cacaopoeder
Half theelepel kaneel (niet weglaten)
(margarine om te smeren)
Glazuur:
100 gram monchou +100 gram roomkaas + 200 gram poedersuiker+ een dopje vanillearoma
Dit samen goed mengen.
Chocoglazuur.
Paar lepels cacaopoeder en een paar lepels poedersuiker en dan een paar druppels melk of water en goed mengen met een lepel. Het moet dik blijven.
Bereidingswijze:
Meng alle ingredienten voor het deeg samen en laat dit 40 minuten rijzen (het liefst in een oven, dat werkt het snelst )
Deeg uitrollen, 55cm bij 60 cm
Daarna smeren met boter
Daarna de vulling royaal erop strooien en met de deegroller eroverheen 1 x niet verder rollen ofzo, dit doe je alleen zodat de vulling op de boter blijft plakken.
En dan oprollen zoals op de foto te zien is
Daarna meten met een liniaal en elke 5 cm inkerven.
Snij de broodjes en doe ze in een ovenschaal
Laat ze rijzen
En bak ze in de oven. Nadat ze gebakken zijn s
meer je ze meteen terwijl ze net uit de oven zijn in met de room topping en maak je het af met de chocolade erover heen versieren en dan het liefst pecannoten/walnoten erop en als je die niet hebt dan amandelschaafsel.
Eet het warm
als je een kaneel vulling wil dan doe je
kwart glas gewone suiker
kwart glas bruine suiker
2 eetlepels kaneel
en op deze doe je alleen de witte roomtopping
hogedrukreinige