Citaat door Yasmina_b:Cleo heb jij die chocoladetaart nu gemaakt of toch niet?
Hoe is ie gekomen?
Hey, nee nog niet wil hem morgenochtend maken!
Maar ik ga deze dus maken;
Citaat door Savannah_:Chocoladetaart met meringue
55 gram witte chocolade
55 gram pure chocolade
290 gram ongezouten boter
375 gram meel
1 theelepel bakpoeder
kwart theelepel baking soda
halve theelepel zout
4 eieren
380 gram suiker
250 ml karnemelk
rasp van een sinaasappel
Voor de ganache
100 gram melkchocolade
100 ml slagroom
Voor de meringue
2 grote eiwitten
125 gram suiker
Doe de witte chocolade in een kom en voeg daarbij 20 gram boter. Doe dit ook in een aparte kom met de pure chocolade. Doe het bakje in de magnetron en laat het smelten. Doe dit daarna met de pure choco.
Zet het even weg.
Doe in een kom de meel, bakpoeder, bakingsoda en zout.
Doe in een foodprocessor (als je die niet hebt, gebruik dan je mixer) de suiker en eieren en mix dit voor 1 minuut. Voeg dan de resterende boter erbij (in blokjes). Voeg dan de karnemelk toe en geef het nog een mix voor 30 seconden. VOeg dan voorzichtig de meelmengsel erbij.
Verdeel het beslag door 2en. In het ene beslag voeg je de gesmolten pure chocomengsel en in het andere beslag voeg je de witte chocomengsel. Bij het witte beslag doe je ook nog de rasp van de sinaasappel erbij, meng dit even goed door elkaar met een spatel.
Beboter en bekleed een bakvorm van 20 cm. Begin met het witte beslag, doe daar de helft van het beslag in je vorm. Daarna de helft van het donkere beslag, dan weer het lichte en dan weer het donkere beslag.
Met een vork maak je in het beslag een zigzagvorm.
Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat dit bakken voor ruim een uur (kan langer) check met een satestokje.
VOor de ganache breng je de slagroom aan de kook en zet dit daarna gelijk uit. De chocolade doe je in een kom en daarop giet je de hete slagroom. ROer dit met een garde en laat dit goed afkoelen.
Als je cake klaar is, laat je hem geheel afkoelen. Doe dan de ganache erop met een spatel.
Meringue
Mix de eiwitten met de suiker au ban marie totdat de suiker is opgelost. Haal dan je kom van het water af en mix nog zeker 10 minuten door, totdat je stevige pieken krijgt
Decoreer hiermee de top van je cake (let wel op dat je ganache geheel afgekoeld is, anders smelt de meringue)