Dames heb een vraagje. Heb toen in de tijd het recept voor die Red Velvet Cake opgeslagen en zou die graag straks willen maken.
Maar heb een paar vragen
1: Ben die foto kwijt, zou graag dezelfde deco willen uitvoeren.
2: Volgens het recept moet ik de cake eerst bakken en de dag erna pas decoreren. Moet ik het dan in de koelkast bewaren?
3: Bij het decoreren heb ik roomkaas nodig, bedoelen jullie daar gwn la vache kiri mee?
ps: groen voor wie op mn vragen kan beantwrden
Dit is het recept btw:
omdat er zoveel vraag naar is ... hierbij het recept wat ik gebruikt heb ( van internet en een beetje van mezelf hahahaha)
red velvetcake
Het recept
250 g gezeefde pattiseriebloem
1 theelepel bakpoeder
een half theelepeltje zout
2 eetlepels cacaopoeder
113 g boter (solo) op kamertemperatuur
300 g fijne suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
240 ml botermelk (karnemelk)
2 eetlepels rode vloeibare kleurstof
1 theelepel witte azijn
Hoeveelheid goed voor een 20 cm vorm. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout. Aan de kant zetten om straks te gebruiken.
Klop de boter zacht, doe er de suiker bij en klop tot het mengsel zacht en fluffy is. De eitjes per 1 erbij doen en telkens nadat je er 1 bij gedaan hebt, verder kloppen.Af en toe langs de wanden schrapen zodat alles goed gemengd is.Doe er de vanille extract bij en meng verder.
Meng in een bekertje de botermelk met de rode kleurstof.
Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de gekleurde botermelk. Je eindigt met de bloem.
In een klein potje de azijn en de bakpoeder mengen, laten "fizzen" en bij het taart mengsel doen.
Het mengsel in de taartpan doen en 50 tot 60 minuutjes in de oven. Prikken om te kijken of de taart klaar is. Er mag geen beslag meer aan de prikker hangen.
Na het bakken de taart 10 minuutjes in de vorm laten afkoelen en dan ontvormen. Het decoreren van de taart doe je best 1 dagje later.
vulling en deco van mezelf....
Slagroom opgeklopt met een paar eetlepel poedersuiker en vanillie essence
roomkaas opgeklopt met paar eetlepels poedersuiker.
Dit samen mengen en laten opstijven in de koelkast. Vullen en decoreren naar eigen fantasie