Citaat door pride_bride:Brioche met chocolade en banketbakkersroom (zelf verzonnen recept).
Neem 3 rollen croissant deeg (of als je het kunt maken, maak je het zelf).
2 repen pure chocolade
1 pak banketbakkers room (maak volgens aanwijzing)
geschaafde amandelen voor de garnering
Neem wat van het croissantdeeg en maak de gaatjes dicht
Besmeer het met het banketbakkersroom
Doe er wat pure chocolade op. Ik heb het gewoon verbrokkeld.
Maak er een rol van
http://www.fotopocket.nl/fpimages/2011/08/07/fef1a4bf03da61eac948c5e1d80e96f3/IMG-20110806-01125.jpg
Leg alle rollen netjes naast elkaar in een ingevette (met olie) ronde vorm
Blijf net zo lang doorgaan tot de hele vorm vol zit, besmeer daarna de bovenkant met wat ei en stop het dan in de oven op 140-160 graden tot alles mooi gaar en goudbruin is.
Als je het uit de oven haalt terwijl het nog warm is besmeer je het rijkelijk met honing en doe je er wat amandelschaafsel op voor de versiering.