Citaat door packy:Lieve Jadey, hoe maak jij die surinaamse nasi met kouseband?
heb er echt trek in.
ps, veel plezier op de sebe3....
Ik zelf maakte het voorheen altijd met nasi goreng boemboe van de supermarkt maar heb net een recept gekregen van Nushi dat ik voor je zal tikken:
Ingredienten:
1 ei
Basmati rijst
wokolie of gewone olie
1 zak 400 gr chineze roerbakgroenten
vissaus
zoete ketjap
zoute ketjap
nasi goreng mix (zakje met gedroogde kruiden en groenten van de toko of super)
Je kookt eerst de rijst gaar en laat dat ff staan. Dan doe je de wokolie in de wok en bak je de groenten doe alvast een beetje van beide ketjaps om deze alvast te kruiden. De rijst die nog apart staat doe daar 2 a 3 eetlepels van de goreng mix door en roer het even los met een vork. Daarna doe je de rijst bij de groenten en wokt dit samen dan een eetlepel vissaus, zoute ketjap en zoete ketjap toevoegen (naar eigen smaak) Eitje bak je in een koekepan tot een omelet en deze knip je dan in dunne slierten of je maakt er een scrumbled eitje van en roert dit door je rijst.
Je kunt eventueel kipfilet bij de rijst doen of je doet er kipsate bij, wat zoetzure komkommer, gebakken uitjes, kroepoek en je bent klaar.
Als je er kousenband bij wilt dan doe je:
Wok verhitten 2 teentjes geperste knoflook of fijngesneden, stukje peper en fijngesneden ui in de olie lichtbruinbakken dan de 2 tl massala toevoegen en de kouseband er door doen, roerbakken tot de groente gaar maar nog een beetje knapperig is, hou je niet van knapperig dan helemaal gaar laten worden.