Sabrun_Jameel
19-01-2012, 22:00
Eergisteren Pad Thai:
Ingredienten:
Rijstnoodles
1 Sjalotje
Een gedroogde rode chilipeper
Een groene chilipeper in ringetjes gesneden
Knoflookpasta
Tamarindepasta
Suiker
Sojaolie
Thaise vissaus
Sesamolie
1 Ei
Garnalen
Taugé
Cashewnoten
1 Lenteui in stukjes gesneden
Halve limoen
Je kunt de tamarindepasta en suiker en knoflook ook vervangen door een Pad Thai pasta van 50 gram waar dat ook allemaal in zit. Dat kun je kopen bij de Toko.
Bereiding:
Kook de rijstnoodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Je verhit wat olie in een hapjespan of wok en doet daar dan het fijngesneden sjalotje in, samen met de garnalen, een scheut sojaolie, een beetje sesamolie en een theelepel knoflookpasta en bak dat kort op, tot de garnalen een beetje roze worden. Dan doe je er al roerende het ei bij. Als het ei is gebakken, voeg je de Pad Thai Pasta toe en als je dat niet hebt, dan maak je vooraf een saus van tamarindepasta, vissaus en suiker, dat je goed met elkaar mengt en nu toevoegt. Je voegt de taugé toe en bakt het kort mee. Je voegt ook de cashewnoten en de chilipepers toe en tot slot voeg je de rijstnoodles toe, samen met de lenteui en dat roerbak je kort. Eventueel breng je het nog wat op smaak met de Thaise vissaus en wat zout.
Je serveert het met een partje limoen.
Ingredienten:
Rijstnoodles
1 Sjalotje
Een gedroogde rode chilipeper
Een groene chilipeper in ringetjes gesneden
Knoflookpasta
Tamarindepasta
Suiker
Sojaolie
Thaise vissaus
Sesamolie
1 Ei
Garnalen
Taugé
Cashewnoten
1 Lenteui in stukjes gesneden
Halve limoen
Je kunt de tamarindepasta en suiker en knoflook ook vervangen door een Pad Thai pasta van 50 gram waar dat ook allemaal in zit. Dat kun je kopen bij de Toko.
Bereiding:
Kook de rijstnoodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Je verhit wat olie in een hapjespan of wok en doet daar dan het fijngesneden sjalotje in, samen met de garnalen, een scheut sojaolie, een beetje sesamolie en een theelepel knoflookpasta en bak dat kort op, tot de garnalen een beetje roze worden. Dan doe je er al roerende het ei bij. Als het ei is gebakken, voeg je de Pad Thai Pasta toe en als je dat niet hebt, dan maak je vooraf een saus van tamarindepasta, vissaus en suiker, dat je goed met elkaar mengt en nu toevoegt. Je voegt de taugé toe en bakt het kort mee. Je voegt ook de cashewnoten en de chilipepers toe en tot slot voeg je de rijstnoodles toe, samen met de lenteui en dat roerbak je kort. Eventueel breng je het nog wat op smaak met de Thaise vissaus en wat zout.
Je serveert het met een partje limoen.