Bekijk volle/desktop versie : Man United breekt contract van 'stille kracht' open en verlengt tot 2015



01-08-2011, 13:34
Luis Antonio Valencia staat niet meer tot 2013, maar tot 2015 onder contract bij Manchester United. De 25-jarige middenvelder uit Ecuador werd twee zomers geleden door the Red Devils overgenomen van Wigan Athletic. De transfer verraste destijds velen, maar al snel toonde Valencia aan dat hij wel degelijk het niveau van de Engelse grootmacht aan kon.

United, dat zo'n achttien miljoen euro aan Wigan betaalde voor Valencia's komst, maakt nu melding van de contractverlenging van de Zuid-Amerikaan. “Antonio heeft een geweldige bijdrage geleverd aan dit team, sinds hij kwam. Zijn snelheid, crosspasses en veelzijdigheid zijn van grote waarde voor ons. Hij heeft een stille, onopvallende manier van zakendoen. Die wordt nog eens onderstreept door zijn karakter; dat zag je aan zijn herstel vorig seizoen”, zegt Sir Alex Ferguson.

Valencia raakte vorig seizoen half september al geblesseerd, maar knokte zich vanaf half maart weer terug in de ploeg. Uiteindelijk speelde hij nog een flinke rol in het behalen van de titel en het bereiken van de Champions League; daarin stond hij in de aftrap van de finale. Valencia zelf deelt zijn vreugde over de contractverlenging en zegt ernaar uit te kijken, nog meer bij te dragen.