Bekijk volle/desktop versie : Anderlecht verliest eerste competitie wedstrijd van Leuven

30-07-2011, 19:15

Na de derde plaats van vorig seizoen is Anderlecht er veel aan gelegen om dit seizoen weer kampioen van België te worden. Paars-Wit blameerde zich vrijdag op de openingsdag van de Jupiler Pro League echter direct: Op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven, de promovendus, verloor de club direct met 2-1. In de eerste helft gebeurde er al direct het nodige.
Na iets meer dan een half uur spelen kwam de club op voorsprong via Romelu Lukaku, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct opluisterde met een doelpunt. Twintig minuten eerder had de jonge spits echter al de ideale mogelijkheid onbenut gelaten om te scoren: hij miste een strafschop. Tot overmaat van ramp viel er tussen de gemiste kans en Lukaku's 1-0 ook nog een rode kaart te betreuren. Dennis Odoi, deze zomer overgekomen van Sint-Truiden, werd weggestuurd na een zware tackle.
Zonder hem kwam Anderlecht dus nog wel aan de leiding, maar de club moest toch capituleren. Zeven minuten onderweg in de tweede helft werkte de Braziliaanse verdediger Samuel de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper, waardoor OHL weer in het zadel kwam. De nieuwkomer in de Belgische competitie won in blessuretijd ook nog, toen de Zweed Patrick Amoah een ultieme kans benutte