Bekijk volle/desktop versie : Nederlandse student dreigt met bloedbad



30-07-2011, 12:19
Nederlandse student dreigt met bloedbad

Afgelopen maart heeft een 21-jarige student, van de Fontys Hogeschool in Eindhoven, gedreigd een bloedbad onder zijn medestudenten aan te zullen richten. 'Ik wil iedereen op school doodschieten', zou hij tegen docenten en scholieren hebben gezegd. Hij werd direct opgepakt en staat komende vrijdag voor de rechter.
De man in kwestie was een eerstejaarsstudent van de opleiding toegepaste psychologie. De directie van Fontys heeft direct, na de dreigementen, de politie ingeschakeld en de leerling preventie van van school gestuurd.

Verward
'Wij hebben het zekere voor het onzekere willen nemen', zegt een woordvoerder. Hoewel de man na zijn aanhouding vrijwel onmiddelijk weer is vrijgelaten, heeft de school geen ruchtbaarheid aan de zaak willen geven. De man kwam op de schoolleiding verward over, maar 'haalde wel normale resultaten en was altijd zeer netjes gekleed.'

Het zou overigens niet de eerste keer dat Eindhovenaar dreigementen heeft geuit. Tijdens een chatgesprek in januari heeft hij gezegd een jonge vrouw met een mes te willen ombrengen. Justitie rekent hem ook deze doodsbedreiging aan.


http://www.ad.nl