Bekijk volle/desktop versie : 'Van Gaal komt niet voor op lijstje van Argentijnse voetbalbond'



28-07-2011, 11:30
Al tijdens zijn dienstverband bij Bayern München sprak Louis van Gaal meer dan eens de wens uit om nog eenmaal bondscoach te worden van een land waarmee hij 'de wereldtitel zou kunnen winnen'. Nu zit de Nederlandse oefenmeester zonder club en het Argentijns elftal zonder trainer.

De droom van Van Gaal om bij de Zuid-Amerikaanse grootmacht aan de slag te gaan lijkt echter niet uit te gaan komen. De naam van de Nederlander komt tot op heden in het geheel niet voor op lijstje dat de Argentijnse voetbalbond heeft gemaakt, met kandidaten om de eerder deze week ontslagen Sergio Batista op te volgen. Batista moest het veld ruimen na het teleurstellend verlopen toernooi om de Copa América.

In de Argentijnse media en internetpolls circuleren momenteel slechts drie namen, weet het ANP, en het betreft een trio Argentijnen. Carlos Bianchi, Gerardo Martino en Alejandro Sabella lijken in aanmerking te komen voor de functie van bondscoach, waarbij laatstgenoemde de beste kansen worden toegedicht. Sabella zou de favoriet zijn van Julio Grondona, al sinds 1979 voorzitter van de Argentijnse voetbalbond.