Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak ik ansjovis schoon en wie heeft een makkelijk recept met deze vis??



27-07-2011, 10:33
Salaamu alaykoum,

Vandaag wil ik een tagine met ansjovis maken......kan iemand mij uitleggen hoe ik deze visjes het makkelijkst kan schoonmaken?

En heeft iemand een makkelijk recept voor een lekkere tagine hiermee??

Manlief is gek op deze vis en vrouwlief is een drama fil koezina

Ik hoop op jullie hulp

27-07-2011, 10:46


Kom op keukenprincessen......niemand??

27-07-2011, 12:02
Oke let op, hier komt de minder smakelijke omschrijving van schoonmaken: met de wijsvinger en duim druk je net achter het kopje het visje in zodat je het kopje los hebt gedrukt. Dan trek je het kopje naar beneden en ga je tegelijkertijd met je wijsvinger door zijn buikje, zodat je alle ingewanden meeneemt. Goed wassen, zeker binnenkant buik, en op naar de volgende.

Tajin: Ik zou ui, knoflook (niet te zuinig) raspen. Koriander fijnsnijden en hierbij peper, zout, komijn, beetje gemberpoeder en paparikapoeder en saffraan doen en samen met de ui en knoflook een papje maken. De visjes er doorheen halen en dan in een mooie ronde waaiervorm in de tajin leggen op een paar tomaatjes die je geraspt hebt (eventueel ook lichtjes kruiden en wat extra koriander)

Op het eind, als de tajin (bijna) gaar is.. al is dat heel snel met zo'n kleine vis, kan je olijfjes toevoegen... of rozijntjes, ook erg lekker. Wil je groenten, dan moet je die direct met de tomaten erbij doen... maar ik zou zelf eerder wat (frisse) salade maken (geroosterde paprika, knoflook, tomaat?) en patatjes/aardappeltjes bij bakken.


Succes en besaha!

28-07-2011, 20:19

Citaat door Lepide:
Oke let op, hier komt de minder smakelijke omschrijving van schoonmaken: met de wijsvinger en duim druk je net achter het kopje het visje in zodat je het kopje los hebt gedrukt. Dan trek je het kopje naar beneden en ga je tegelijkertijd met je wijsvinger door zijn buikje, zodat je alle ingewanden meeneemt. Goed wassen, zeker binnenkant buik, en op naar de volgende.

Tajin: Ik zou ui, knoflook (niet te zuinig) raspen. Koriander fijnsnijden en hierbij peper, zout, komijn, beetje gemberpoeder en paparikapoeder en saffraan doen en samen met de ui en knoflook een papje maken. De visjes er doorheen halen en dan in een mooie ronde waaiervorm in de tajin leggen op een paar tomaatjes die je geraspt hebt (eventueel ook lichtjes kruiden en wat extra koriander)

Op het eind, als de tajin (bijna) gaar is.. al is dat heel snel met zo'n kleine vis, kan je olijfjes toevoegen... of rozijntjes, ook erg lekker. Wil je groenten, dan moet je die direct met de tomaten erbij doen... maar ik zou zelf eerder wat (frisse) salade maken (geroosterde paprika, knoflook, tomaat?) en patatjes/aardappeltjes bij bakken.


Succes en besaha!
Het was inderdaad niet echt een smakelijke omschrijving, maar helaas wel de goede omschrijving! Ik ben je erg dankbaar en ook voor het recept. Het is erg lekker geworden!