Bekijk volle/desktop versie : Wilders herkent zijn eigen schaduw niet



Pagina's : [1] 2

26-07-2011, 15:48
Tommy Wieringa is auteur van onder meer de roman Caesarion. ‘Wie de islam verantwoordelijk houdt voor geweld, ziet Anders Behring Breivik voortaan in de spiegel’, schreef Steven de Jong gisteren op de site van NRC Handelsblad. Hij bedoelt dat elke rechtspopulist zal moeten leven met de geradicaliseerde schaduw die hij vooruitwerpt.

Na de aanslagen riepen de eenzame stemmen ons toe vanuit de spiegelzalen van het internet. ‘Ik vind de aanslag op het ministerie een goede actie’, schreef ‘Niehielist’ op het Forum voor de Vrijheid. De schrijver betreurt het dat er doden zijn gevallen onder voetgangers maar ‘de aanslag op het eiland boeit me niet want de slachtoffers zijn maar socialistische jongeren. Ik houd niet van socialisten. (..) Dan ga ik nu niet opeens zeggen dat ik het erg vind dat er socialistische jongeren zijn vermoord, want het interesseert me niet. Van mij geen krokodillentranen om dode mensen van wie ik niet houd.’ In het wereldbeeld van Niehielist is de medemens gereduceerd tot een tegenstander wiens leven weinig waard is. Een moslim, een sociaal-democraat, een medeweggebruiker, iedereen van wie je niet houdt mag dood. De afzender deelt zijn gedachten in het openbaar met anderen, hij kan verantwoordelijk worden gehouden voor zijn woorden. Niehielist is niet de enige, ook anderen schrijven ‘triest dat ze dood zijn maar niet mijn pakkie an’ en ‘het boeit me niet dat er een aanslag is gepleegd op dat socialistische ministerie, het zal me een rotzorg zijn’. (De taalfouten in de citaten zijn door mij gecorrigeerd, TW.)

De schrijvers op het Forum voor de Vrijheid zijn in zoverre geradicaliseerd dat ze mensenlevens ondergeschikt maken aan een hoger politiek-maatschappelijk doel: een wereld zonder sociaal-democraten, een land zonder moslims, wat dan ook. Uit hun profielen blijkt dat ze aanhangers zijn van Geert Wilders en de PVV. Niettemin is het een infame gedachte om Wilders en zijn Europese geestverwanten medeverantwoordelijk te houden voor de doden in Oslo. Net zomin als alle moslims verantwoordelijkheid dragen voor de misdaden van enkelen, zijn de rechtspopulisten verantwoordelijk voor de daden van Anders Behring Breivik. Zij dragen geen programma van fysiek geweld uit en distantiëren zich krachtig van hen die dat wel doen. Medeverantwoordelijk zijn ze wél voor hun bijdrage van grove vereenvoudigingen, generalisaties en laag-bij-de-grondse beledigingen aan het politieke discours. Ze hebben de taal vervuild en een klimaat geschapen van steeds extremere verbale en maatschappelijke polarisatie. Een jongeman in Noorwegen heeft zich hun gedachtegoed eigengemaakt, met het bijbehorende vocabulaire en de giftige hyperbolen – en nam helaas de afslag naar het geweld; de uiterste consequentie van zijn gedachten over een ondergaande beschaving die moet worden gered van moslims en allen die hen steunen.

Wilders distantieert zich terecht van de daden van Breivik, maar herkent zijn eigen schaduw niet.


Bron

26-07-2011, 16:41


wilders moordenaar

26-07-2011, 17:19
tja nu komt het er toch uit: de nieuwe adolf wilders is opgestaan.

26-07-2011, 17:39
Treurige mensen hier weer.

26-07-2011, 18:10


Wilders moet worden gestopt voordat er nog meer doden vallen!

27-07-2011, 06:39

Citaat door The.Kwisatz:
Treurige mensen hier weer.
Wat is er nu zo treurig aan dit onderwerp en de reacties ?

27-07-2011, 06:52

Citaat door The.Kwisatz:
Treurige mensen hier weer.
aaaaahhh hebben we je billemaatje aangevallen domme junkie


dvd

27-07-2011, 09:54

Citaat door HannibalBarkas:
Wat is er nu zo treurig aan dit onderwerp en de reacties ?
Je bedoelt; behalve alles?

27-07-2011, 09:55

Citaat door dvd:
aaaaahhh hebben we je billemaatje aangevallen domme junkie


dvd
Nee, dat proberen jullie en dat maakt jullie zo triest.

27-07-2011, 09:57
Maar het is wel een aardig stuk.

27-07-2011, 09:59

Citaat door Trissintie:
Waarheid
Als jij dit als waarheid ziet, zie je de islam dus ook als haatpredikende ideologie, dat beweert Tommy Wieringa.

27-07-2011, 10:00

Citaat door Orochimaru:
Wilders moet worden gestopt voordat er nog meer doden vallen!
Zeiden we dat ook toen in Madrid en Londen de bommen afgingen?

27-07-2011, 10:24



Citaat door The.Kwisatz:
Treurige mensen hier weer.


Wilders roept dat Cohen de aanslagen misbruikt en daar walgt Wilders van.
Behalve patent op vrijheid van meningsuiting heeft Wilders ook patent op aanslagen misbruiken.

27-07-2011, 10:26

Citaat door Super_Dude:
Die bommen waren niet afgegaan als Spanje en Groot Brittanie Irak niet binnen waren gevallen
Een gelijke theorie kan ik afgeven zoals "Als hier niet zoveel mohammedanen heengetrokken waren die zich niet wilden aanopassen aan de westerse cultuur waar ze heentrokken had die Noor niet tot zijn daad gekomen".

27-07-2011, 10:28

Citaat door Frysk:
Zeiden we dat ook toen in Madrid en Londen de bommen afgingen?
Nee natuurlijk niet! Toen gingen we iedereen met een 'Islamitisch' uiterlijk in de gaten houden en verdacht maken. We kunnen nou geen blonde mannen met blauwe ogen in de gaten houden. Met of zonder rugzak?!

Pagina's : [1] 2