Bekijk volle/desktop versie : Italiaanse artsen staan voor hartverscheurende keuze



22-07-2011, 21:40
De artsen en ouders beslissen de komende dagen over een operatieve scheiding van de Siamese tweeling, Rebecca en Lucia, die eind juni werd geboren in het Italiaanse Bologna. Slechts een van de twee meisjes, die met de borstkas aan elkaar vastzitten en hart, lever, een gedeelte van de darmen en sommige aders delen, zal de operatie overleven.
Dat meldden Italiaanse media vandaag. De geboorte van de Siamese tweeling houdt de gemoederen in Italië flink bezig, vooral die van katholieken die niet willen dat de artsen ingrijpen. 'Er dient niet aan tafel te worden beslist over leven en dood. Dat is moreel gezien een onjuiste beslissing', schreef het katholiek weekblad Famiglia Cristiana vrijdag. Kardinaal Cafarra van Bologna bezocht de tweeling deze week in het ziekenhuis om die te zegenen.

De ouders melden eerder het volle vertrouwen te hebben in de artsen, die geen overhaaste beslissing willen nemen. De ouders hebben de zwangerschap van de Siamese tweeling bewust doorgezet.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4716/Christendom/article/detail/2813980/2011/07/22/Italiaanse-artsen-staan-voor-hartverscheurende-keuze.dhtml