Bekijk volle/desktop versie : 'Als hij weggaat, moeten we 'succes en bedankt voor alles' zeggen'



18-07-2011, 18:04
Patrick Vieira gelooft niet dat Manchester City ineenstort, als Carlos Tévez deze zomer weggaat uit de Eastlands. Carlitos maakte 44 goals in 66 wedstrijden en hielp City mede aan Champions League-voetbal, maar wil nu weg. “Hij is de laatste twee jaar fantastisch geweest voor deze club, met veel goals. Maar in deze sport zou het niet de eerste keer zijn, dat een grote speler een grote club verlaat”, weet Vieira.

De Fransman stopte na afgelopen seizoen met de sport en neemt een rol als directeur ontwikkeling op zich bij de puissant rijke club uit Manchester. “De club is snel gegroeid en Carlos had daar een enorme bijdrage aan, net zoals alle spelers. Ik geloof dat we onze doelen nog altijd kunnen bereiken en nog steeds een zeer competitieve selectie hebben. De spelers nemen meer verantwoordelijkheid op zich, dat maakt ze betere voetballers”, concludeert Vieira.

“Mocht Carlos weggaan, dan moeten we gewoon 'succes en bedankt voor alles' tegen hem zeggen”, vindt de oud-international. “Hij heeft veel gedaan voor deze club.” Tévez speelde de laatste elf seizoenen voor vijf clubs: hij diende achtereenvolgens Boca Juniors, Corinthians, West Ham United, Manchester United en Manchester City. Officieel heeft hij nog een contract tot medio 2014 bij the Citizens.