Bekijk volle/desktop versie : Falcao stelt Villas-Boas teleur, verlengt contract en is plots peperduur



14-07-2011, 21:19
Slecht nieuws voor André Villas-Boas. De oefenmeester stapte onlangs over van FC Porto naar Chelsea en zou volgens geruchten aanvaller Radamel Falcao mee willen nemen naar Stamford Bridge. Mocht Villas-Boas dat inderdaad van plan zijn, dan moet hij Roman Abramovich overtuigen om 45 miljoen euro neer te tellen voor de Colombiaanse scherpschutter.

Porto heeft gereageerd op de geruchten over een vertrek van Falcao naar Londen, door het contract van de aanvaller te verlengen. De Portugees landskampioen meldt op haar officiële website dat er een akkoord is bereikt met de spits over een verlenging van het contract tot de zomer van 2015. In de verbintenis zit een gelimiteerde afkoopsom van 45 miljoen.

De kans dat Falcao naar Chelsea vertrekt is daarmee een heel stuk kleiner geworden, al valt het nog niet uit te sluiten. De 25-jarige Colombiaan heeft er twee seizoenen bij Porto opzitten en bewijst in Portugal een echte doelpuntenmaker te zijn: in vijftig competitiewedstrijden scoorde hij 41 keer. Bovendien werd Falcao in het afgelopen seizoen topscorer van de Europa League.