Bekijk volle/desktop versie : 'Obama moet onderzoek instellen naar martelpraktijken Bush'



12-07-2011, 23:44


Volgens Human Rights Watch moet de Amerikaanse president Obama een onderzoek starten naar zijn voorganger George W. Bush voor folterpraktijken. Dat zegt de organisatie in een rapport over mishandeling van gevangenen tijdens de regeerperiode van Bush, dat dinsdag gepubliceerd werd.
'Het overweldigende bewijs van de folteringen onder de Bush-regering verplichten president Barack Obama ertoe een gerechtelijk onderzoek te bevelen naar de beschuldigingen van mishandeling van gevangenen die werd toegestaan door voormalig president George W. Bush en andere hooggeplaatsten.' Dat verklaart de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in het rapport.

'Er is voldoende reden om Bush, Cheney (vicepresident onder Bush), Rumsfeld (Defensieminister onder Bush) en Tenet (voormalig directeur CIA) te onderzoeken', stelt Kenneth Roth, algemeen directeur van HRW. Hij is ook streng voor de regering Obama: ' hij heeft foltering meer als een spijtige beleidskeuze behandeld dan als een misdaad.'

Volgens Roth kunnen andere landen ook helpen, aangezien het om misdaden tegen internationaal recht gaat. 'De Verenigde Staten heeft de wettelijke verplichting om deze misdaden te onderzoeken. 'Als de VS niet handelt, zouden andere landen dat wel moeten doen.'

Publieke bekentenissen

Volgens HRW gaf Bush in het openbaar toe dat hij in twee gevallen toestemming gaf om de zogenaamde waterboarding-techniek te gebruiken.Het gaat om een vorm van foltering waarbij de ondervraagde bijna wordt verdronken. De oud-president gaf ook toestemming tot de illegale CIA-programma's, waarin gevangenen naar alle waarschijnlijkheid gemarteld werden.

Ook andere leden van de regering Bush gaven expliciet opdracht tot het gebruik van bepaalde illegale ondervragingstechnieken waarbij gevangenen onthouden werden van slaap,blootgesteld werden aan extreme licht en geluid en op andere manieren gedestabiliseerd werden.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110712_182

13-07-2011, 01:22


Zonder rapport weten we ook wel dat het plaats vond.

13-07-2011, 02:02
haha bush obama allemaal 1 pot nat kk zionisten zijn het die onze wereld kapot maken

13-07-2011, 02:12
Waarom zou Bush 2.0 hier behoefte aan hebben?

13-07-2011, 08:39


Alsof deze criminelen ooit nog worden opgepakt in deze valse wereld, er staat een straf voor hun vast daar ben ik blij om .

13-07-2011, 09:21
Hij kan direct een onderzoek nr zichzelf starten. Obama zet de Bushpolitiek gwn voort, Guantanamo bestaat nog altijd, wie gelooft dat er onder Obama niet meer wordt gemarteld is naïef.

13-07-2011, 10:02

Citaat door ReleasePeace2th:
Alsof deze criminelen ooit nog worden opgepakt in deze valse wereld, er staat een straf voor hun vast daar ben ik blij om .
Welke dan? Ben je nu rechter in de VS dat je al weet dat die kerels zullen gestraft worden.

13-07-2011, 10:11
Tja, dan zijn er wel meer leiders die door hun opvolger vervolgd dienen te worden.
Waar is Human Rights Watch dan ineens?

13-07-2011, 10:20
'Obama moet onderzoek instellen naar martelpraktijken Bush
Ja en dan?