Bekijk volle/desktop versie : Al Qaeda wordt geleid door een Oostenrijker



10-07-2011, 23:02
Geplaatst door Michael van der... op 10 juli, 2011 - 20:30 in Frontpage

Best opvallend: kwam die andere massamoordenaar en jodenhater, ik heb het inderdaad over Adolf Hitler, ook niet uit Oostenrijk?x

Het heeft er alle schijn van dat een extremistische moslim uit Oostenrijk snel is opgeklommen in Al Qaeda. De terrorist, bijgenaamd Driss, zou tegenwoordig één van dé leiders van de terreurorganisatie zijn.

Hij zou sinds de Oostenrijkse inlichtingendiensten hem in 2005 opmerkten zijn opgeklommen tot 'vicechef' van Saleh al-Somali, de in 2009 gedode 'chef van de afdeling buitenlandse operaties' van al-Qaeda, aldus het Algemeen Dagblad. Aan Somali zouden drie grote, maar gelukkig verijdelde, aanslagen worden toegeschreven.

Een Amerikaanse specialist voor terrorisme, Paul Cruickshank, zegt dat de rol van Driss in dit gebeuren niet onderschat moet worden. Het heeft er alle schijn van dat de Oostenrijker een behoorlijke vinger in de pap heeft.

'Driss' heeft weliswaar een Oostenrijks paspoort maar zijn naam zinspeelt op een Arabische achtergrond. Hij werd in 1983 namelijk geboren als Abdulrahman Hussein. We kunnen er dus vanuit gaan dat het weer eens om een (mislukt) product van de multiculturele samenleving gaat.

Ik vrees met grote vrezen dat we meer gelijksoortige verhalen zullen lezen in de toekomst. Europa kampt niet alleen, of slechts, met een integratie- en immigratieprobleem, maar ook met een extremismeprobleem. Er zijn in Europese moskeeën meer radicalen actief dan veel mensen wíllen geloven. Met name in Duitsland (en wellicht ook in Oostenrijk) hebben extremistische groeperingen hele moskeeën zelfs overgenomen (en de gematigde garde eruit geknikkerd).

Één van de voornaamste opdrachten aan anti-terreurgroepen moet dan ook luiden om moskeeën goed in de gaten te houden, radicale elementen te identificeren, te observeren en, indien nodig, op te pakken. We hoeven in dat opzicht niet al te voorzichtig te zijn; dit soort figuren mogen dan wel een Europees paspoort hebben, maar in feite zijn ze niets anders dan verraders en dodelijke vijanden van het westen.

xExcuus, ik kon het niet laten om even een godwinnetje te maken. Dat was namelijk zo'n gemakkelijk schot voor open doel dat ik 'm er wel even móést intikken. Het voordeel van een dergelijke strategie is dat Joop.nl lezers, die zich normaal gesproken niet druk kunnen maken over Islamitisch terrorisme, dit artikel misschien tóch lezen. Zie het maar als een trucje om ze binnen te halen; hoe meer lezers, hoe meer jolijt. Toch?


http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/07/al-qaeda-wordt-mede-geleid-door-een-oostenrijker

10-07-2011, 23:02


inval in Oostenrijk ??

11-07-2011, 07:53
Driss Roelvink?

11-07-2011, 07:58
Steek die http://www.dagelijksestandaard.nl/20...n-oostenrijker eens lekker in de poepert.