Bekijk volle/desktop versie : Internazionale mag landstitel van 2006 waarschijnlijk gewoon houden



01-07-2011, 22:12
Het lijkt erop dat Internazionale de landstitel die de club in 2006 behaalde, mag houden. Juventus verzamelde in het seizoen 2005/06 de meeste punten, maar werd vanwege het zogeheten Calciopoli-schandaal gestraft en moest de titel inleveren. Nummer twee Inter kreeg de eer, maar de rivaal uit Turijn liet het daar vervolgens niet bij zitten. Vrijdag stelde de Italiaanse voetbalbond (FIGC) de club uit Milaan echter in het gelijk.

Juventus claimde nieuw bewijs te hebben, dat erop zou duiden dat ook het bestuur van Internazionale zich achter de schermen schuldig zou hebben gemaakt aan het beïnvloeden van matchofficials. Volgens de jury van is het bewijs echter te summier om een nieuwe zaak te beginnen. Daarbij werd ook in acht genomen dat er inmiddels al meer dan vijf jaar zijn verstreken.

Op 18 juli zal de FIGC een definitieve uitspraak doen, maar gezien de bevindingen die vrijdag zijn gepubliceerd lijkt de kans klein dat Juventus alsnog in het gelijk zal worden gesteld. “Ik heb de voorlopige uitspraak nog niet gelezen, dus ik kan niet reageren, maar tot zover ziet het er positief uit voor ons”, reageerde Inter-voorzitterr Massimo Moratti.