Bekijk volle/desktop versie : 'Wonden tussen Barça en Real moeten zo snel mogelijk helen'



26-06-2011, 16:13
De hoogopgelopen rivaliteit tussen aartsrivalen Real Madrid en Barcelona heeft een negatieve weerslag op het Spaanse elftal. Bondscoach Vicente Del Bosque maakt zich daar zorgen over, zo liet hij zondag weten in de krant La Vanguardia. “We moeten de wonden zo snel mogelijk helen”, sprak de keuzeheer van de wereldkampioen.

Real Madrid en Barcelona troffen elkaar afgelopen seizoen in drie weken tijd liefst vier keer; voor de competitie, de bekerfinale en de dubbele ontmoeting in de halve finale van de Champions League. Niet alleen op het veld liep de spanning hoog op, ook daar buiten vlogen de verwijten over en weer. Barcelona-voorzitter Sandro Rosell zei recent nog dat Real alle grenzen van het toelaatbare had overschreden.

Beide topclubs hebben veel Spaanse internationals in de ploeg. Spelers als Sergio Ramos, Xabi Alonso, Xavi en Andrés Iniesta lijken het bij la Furia Roja echter nog wel goed te kunnen vinden. Toch is Del Bosque bezorgd. “Al die duels hebben hun sporen achtergelaten, want er zijn mensen die de rivaliteit tussen Madrid en Barcelona gebruiken om voor verdeeldheid te zorgen”, zegt de bondscoach.

26-06-2011, 16:22


Haha iedereen leest voetbalzone.........

26-06-2011, 16:23
Villa gaat denk ik nooit meer normaal kunnen doen tegen Ramos.

26-06-2011, 16:28
de spaanse speler haten elkaar niet. spelers van real kregen van mourinho gewoon de opdracht de barca spelers als vijanden te zien en om vuil te spelen in de hoop op een rode kaart zodat mourinho weer iets te janken had als real van barca verloor.