Bekijk volle/desktop versie : Inter stelt Gasperini aan als opvolger van Leonardo



24-06-2011, 22:00
Internazionale heeft een nieuwe trainer in huis: Gian Piero Gasperini wordt in Milaan de opvolger van Leonardo. Dit meldt de Italiaanse topclub vrijdagmiddag op de officiële website. De 53-jarige Italiaan had geen club, maar stond tot november 2010 onder contract bij Genoa. Gasperini is na Rafael Benítez en Leonardo de derde coach in een jaar tijd.

Gasperini begon zijn trainerscarrière in 1994 bij de jeugd van Juventus. Na tien jaar in Turijn stond de Italiaanse oefenmeester in 2003 voor het eerst op eigen benen als hoofdcoach, bij Serie B-club FC Crotone. Medio 2006 volgde de overstap naar Genoa, waar Gasperini bijna drieënhalf seizoen werkzaam was. Een teleurstellende seizoenstart in de afgelopen jaargang leidde uiteindelijk in november tot zijn ontslag.

De nieuwe trainer van i Nerazzurri speelde als voetballer tussen 1976 en 1993 meer dan vierhonderd wedstrijden in het Italiaans voetbal. De meeste duels kwam de middenvelder uit voor Palermo en Pescara. In Milaan moet Gasperini trachten de successen van José Mourinho te herhalen. Diens opvolger Benítez slaagde daar afgelopen seizoen niet in en werd vervangen door Leonardo.

De Braziliaanse oefenmeester is echter vertrokken bij Inter en gaat naar alle waarschijnlijkheid naar Paris Saint-Germain. De keuze van de Italiaanse topclub voor Gasperini werd donderdag al voorspeld. Marcelo Bielsa, André Villas-Boas en Fabio Capello wezen een aanbieding van Inter af, terwijl ook Sinisa Mihajlovic en Guus Hiddink. Gasperini is evenwel de man geworden die de Scudetto terug naar het Giuseppe Meazza moet halen.