Bekijk volle/desktop versie : Leger Syrië blokkeert hulproute vluchtelingen



19-06-2011, 13:55
Leger Syrië blokkeert hulproute vluchtelingen
GUVECCI - Het Syrische leger heeft een grensdorp afgesloten dat brood en andere levensmiddelen leverde aan de duizenden Syrische vluchtelingen net over de grens in Turkije. Het leger heeft de bakker neergeschoten en de bossen rond het dorp Bdama in brand gestoken, meldde de 23-jarige Raka El-Abdu die uit het dorp is gevlucht.

In Damascus is sprake van een massale demonstratie tegen het Syrische bewind. Met name het feit dat er de afgelopen dagen doden zijn gevallen omdat er met scherp geschoten werd door regeringstroepen op de demonstranten heeft veel kwaad bloed gezet... In Damascus is sprake van een massale demonstratie tegen het Syrische bewind. Met name het feit dat er de afgelopen dagen doden zijn gevallen omdat er met scherp geschoten werd door regeringstroepen op de demonstranten heeft veel kwaad bloed gezet...
Het dorp Bdama is nu grotendeels verlaten, vertelden getuigen zondag. „De mensen die zijn achtergebleven in het dorp, werken voor het regime.” Het leger heeft controleposten opgesteld op toegangswegen naar het dorp, enkele kilometers van de grens. De militairen arresteren iedereen die heeft gedemonstreerd.

De vluchtelingen krijgen toch eten en drinken. De Turkse regering is begonnen levensmiddelen te verstrekken, meldden hulporganisaties. Aan de Turkse grens staan tentenkampen met ruim 10.000 vluchtelingen uit Syrië.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/10053522/__Hulproute_geblokkeerd__.html?sn=buitenland